סימן נוסף להפשרה ביחסים? ישראל צפויה לארח את שיחות המשא ומתן על הפיצויים שיוענקו למשפחות הרוגי ונפגעי משט המרמרה - כך מדווח היום העיתון הטורקי "הורייט". על פי הפרסום, המצטט מקור דיפלומטי בכיר בטורקיה, סגן שר החוץ הטורקי עשוי להגיע לישראל לסבב השני של השיחות שנועדו לשקם את היחסים בין המדינות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
המקור הדיפלומטי, שנשאר עלום שם, הבהיר כי למרות שלא נקבע עדיין מועד רשמי לשיחות, לא מדובר בשבועות אלא בתקופה פחותה מכך. במקביל, עורכים בכירים בטורקיה סדרה של התייעצויות עם גורמים משפטיים באשר לסוגיית התביעה נגד חיילי צה"ל - תביעה שהמשפחות מסרבות להסיר בשלב זה למרות ההתחייבות של הממשל באנקרה.
על פי ההבנות שהושגו עד כה, ישראל תעביר את הכספים לקרן ממשלתית ולא ישירות למשפחות. השלטון בטורקיה יעביר לאחר מכן את הפיצויים למשפחות. המטרה במהלך היא למנוע העברה ישירה של כספי הפיצויים מישראל לבין המשפחות שמזוהות עם ארגון ה-I.H.H הקיצוני.
לאחר שיגיעו להבנות סופיות הגורמים הישראלים והטורקים, מעריכים בטורקיה כי שהמשפט האזרחי הנערך באיסטנבול נגד קציני צה"ל ובכירי מערכת הביטחון הישראלית ייפסק ובכך תסתיים לחלוטין הסאגה שהחלה לפני שלוש שנים.
סקר בטורקיה: "להסיר את המצור על עזה"
במקביל, מסקר שנערך על ידי העיתון הטורקי עולה כי אזרחי המדינה חצויים באשר לדרך שבה צריכה מערכת היחסים עם ישראל להתנהל.
הסקר שנערך על ידי מכון מוכר במדינה, מראה פעם נוספת את מורכבות היחסים בין המדינות: 35% מהנשאלים טענו כי מלבד ההתנצלות הפומבית ישראל צריכה גם לפצות את משפחות הרוגי ונפגעי המשט ההוא, 29% מאמינים כי בנוסף לכך ישראל צריכה להסיר את ההגבלות הקיימות על רצועת עזה.
7% מהנשאלים הפתיעו וטענו כי יש להניח את תקרית הנאבי מרמרה בה נהרגו 9 אזרחים טורקים בצד וכי אין לעסוק בה יותר אלא להתרכז בשיפור היחסים בין שתי המדינות. 12% טענו מנגד כי הם סבורים שאין צורך לשקם את היחסים על ישראל כלל וכי ניתן לנתקם באופן מוחלט.