מנהיג קוריאה הצפונית קים ז'ונג-און הורה לצבא במדינה לכוון את כל הטילים שברשות צבאו לכיוון בסיסי ארה"ב, בין השאר הבסיסים בקוריאה הדרומית, באוקיינוס השקט ובמדינת הוואי. ההחלטה לכוון את הטילים התבצעה לטענתו בעקבות מפגן ראווה של מטוסי חמקן של צבא ארה"ב סמוך לבירה של קוריאה הצפונית, פיונגיאנג.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
סוכנות הידיעות הממשלתית במדינה הדיקטטורית דיווחה אתמול כי המנהיג קים חתם על ההחלטה לשים את הצבא בכוננות לתקיפה של בסיסים אמריקניים באופן מיידי.
"הגיע הזמן לסגור חשבון עם האימפריאליזם האמריקני - במידה והמצב הנוכחי יימשך" אמר קים בפני קצינים בצבא. עוד דווח כי המנהיג "הכין את הטילים על מנת שיהיו מוכנים לתקוף את מדינות ארה"ב ואת הבסיסים שלה ברחבי העולם, כולל הוואי, גואם, והבסיסים בקוריאה הדרומית".
הצבת הטילים באה זמן לא רב לאחר שקוריאה הצפונית ביצעה ניסוי גרעיני שלישי במספר, מה שגרם לאו"ם לגנות את המדינה, ולארה"ב לשלוח כוחות צבאיים לאזור על מנת להתכונן לכל אירוע שיבוא.
אחת המדינות העניות ביותר בעולם
הניסוי הגרעיני כבר הצליח לעורר התנגדות כוללת בקרב אומות העולם, שיוצאות בהצהרות כנגד המדיניות התוקפנית של קוריאה הצפונית. חלק מהתנגדות זאת אף באה לידי ביטוי בסנקציות הקשות שהטיל האו"ם כנגד המדינה הענייה, בה התמ"ג לנפש עומד על 1627 דולר בלבד.
על פי דיווחים מן המדינה הדיקטטורית הסגורה, בין השנים 1990-2000 מתו מרעב בקוריאה הצפונית בין חצי מיליון למיליון אזרחים. המנהיג הצפון הקוריאני, קים ז'ונג-און בן ה-29, עלה לשלטון ב-2011, לאחר שאביו קים ז'ונג-איל מת מהתקף לב. ז'ונג-און ממשיך להוכיח כי למרות השכלתו המערבית אותה רכש בשוויץ בצעירותו, הוא ממשיך עם מדיניותו המיליטנטית של אביו, ועם מדיניות פיתוח הגרעין בה הוא משקיע משאבים רבים.
תקציב צבאי מהגבוהים בעולם
תקציב הצבא של קוריאה הצפונית הוא מהגבוהים בעולם, והוא עומד על כ-15 אחוזים מן התמ"ג של המדינה. רק לשם השוואה, תקציב הביטחון של ישראל עומד רק על כ-8 אחוזים מן התמ"ג הישראלי, בערך כחצי. עם זאת, למרות המצב הכלכלי הקשה הפוקד את המדינה האסייתית, בעיקר מאז נפילת ברית המועצות והפחתת הסיוע שלה לקוריאה הצפונית, תקציב הצבא לא צומצם, וז'ונג-און ממשיך במאבקו על מנת לשכלל את פרויקט הגרעין של מדינתו.
אם כן, למרות שרבים שיערו שמדיניותו של קים ז'ונג-און תהיה מתונה יותר משל אביו המנוח, נראה כי אין שינוי של ממש, וכי המנהיג הנוכחי ממשיך בדרכו של אביו במרוץ לשכלול היכולות הגרעיניות של קוריאה הצפונית.