ביוון נערכות היום בחירות לפרלמנט ושתי המפלגות הגדולות צפויות לאבד כוח רב. זאת עקב המצב הסוציו-אקונומי במדינה, אליו הגיעה בגלל צעדי הצנע הכואבים.
מפלגת המרכז-שמאל "פאסוק" והמפלגה הדמוקרטית החדשה מכהנות יחדיו בקואליציה די רחבה מאז חודש נובמבר. הקואליציה שמקדמת או מקבלת בהכנעה את צעדי הצנע שמוכתבים מהקהילה הבינלאומית, מהקרן הבינלאומית למטבע והבנק האירופאי. קבלת התכתיבים מאירופה גורמות ליוונים רבים להצביע בצעדי מחאה נגד מפלגות הקואליציה, ונגד צעדי הצנע.
על פי הסקרים המוקדמים, אף מפלגה לא צפויה להשיג רוב שיספיק כדי להרכיב לבדה את הממשלה הבאה. המשך תכניות הצנע הכרחיים להישרדותה של כלכלת יוון, לפחות בתוך האיחוד האירופאי. הממשל במדינה מקווה שמצביעיו מבינים את העובדה הזו.
המעורבות של גרמניה מעוררת זעם ביוון
שר האוצר הגרמני וולפגנג שאובל מאוד לא מרוצה מעצם עריכת הבחירות ביוון במועד הנוכחי, ואמר כי "אם הממשלה היווני החדשה יתנער מהמחויבויות של הממשלות הקודמות, היא תיאלץ לשאת בתוצאות". על פי התכנית הנוכחית, עוד 11 מיליארד אירו אמורים להיכנס לכלכלה היוונית בחודש יוני - סיוע שהכלכלה היוונית זקוקה לו כמו אוויר לנשימה.
מפלגת "פוסאק" והמפלגה הדמוקרטית החדשה שולטות בפוליטיקה היוונית מאז שנת 1970. אבל היום, יוונים רבים מאוכזבים מהמקום שאליו הגיעהמדינתם תחת הנהגתה של המפלגה שחבריה מואשמים בהזנחה ושחיתות. המומחים ביוון מצפים שהמפלגות הקטנות יתחזקו היום, מהמפלגה הקומוניסטית משמאל, למפלגת הימין הקיצוני ובעלת השם הייחודי - "שקיעה זהובה" - שעשויה להיכנס לפרלמנט לראשונה בתולדותיה.
בסוף השבוע ציין מנהיג מפלגת "פאסוק" אוונגלוס וניזלוס כי יוון בוחרת עכשיו האם להמשיך בצעדי הצנע כדי להישאר במסגרת האיחוד האירופאי, או ליפול לידי "עוני המוני". מנהיג המפלגה הדמוקראטית אנטוניס סאמראס אמר שהשמאל היווני "משחק בעתידה של המדינה במסגרת האיחוד". המפלגות צפויות להשיג יחדיו יותר מ-45% מהקולות. מפלגות השמאל שמתנגדות להמשך צעדי הצנע מקבלות על פי הסקרים 30% מהקולות.