האם ההתקדמות במו"מ בין ישראל לפלסטינים תתרחש דווקא בעקבות פריצת דרך כלכלית? מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי, ששוקד לחדש את שיחות השלום בין הצדדים, חשף במהלך כינוס כלכלי בירדן תכנית להזרים 4 מיליארד דולר לשיקום בהשקעות פרטיות לקידום הכלכלה הפלסטינית - כך פורסם בעיתון ה"טיים".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
קרי התייחס לתכנית הכלכלית שהציג וכינה אותה "מעשית יותר מתכניות קודמות ושונה מכל מה שניסינו בעבר". על פי התוכנית יועברו 4 מיליארד דולר לרשות הפלסטינית, להשקעה בתיירות, בבניין, בתעשייה זעירה, טכנולוגיה ועוד. "אני שמח שראש הממשלה נתניהו ואבו מאזן תומכים ביוזמה הזאת. אין לי שום ספק שההשקעות בעסקים וההשקעה בשלום ישתלבו ביחד".
קרי סבור שמאחר שההנהגה הישראלית וההנהגה הפלסטינית לא מצליחות להתניע את השיחות ביניהן, אנשי העסקים הם שיעסקו את ההבדל. אחד מ-300 אנשי עסקים ישראלים ופלסטינים שמגייס קרי למטרה זו הוא איש ההיי-טק יוסי ורדי. במהלך הוועידה אמר ורדי: "אנחנו רוצים לספק לפוליטיקאים את התחושה שרוב הישראלים תומכים במו"מ. הסיכון הגדול ביותר הוא שנתחיל להתייחס לסכסוך כמחלה כרונית שאי אפשר לפתור".
"התכנית השאפתנית מזה 20 שנה"
ורדי נשא דברים בכנס לצדו של איש העסקים הפלסטיני מוניב אל-מסרי, שהונו נאמד ב-1.6 מיליארד דולר. אל-מסרי אמר כי: "מ-1999 ועד יום לא זזנו לשום מקום. אנחנו רוצים לזוז".
קרי, שפנה גם לאנשי עסקים אמריקניים בבקשה להצטרף ליוזמה, כינה את פרטי התכנית המתגבשת "תכנית פורצת דרך עבור כלכלת הרשות הפלסטינית". לדבריו, "התכנית גדולה, נועזת ושאפתנית יותר מכל דבר שראינו מאז אוסלו לפני 20 שנה".
"אני יודע כעת שהאמינות של כל דבר שנמצא תחת הכותרת 'תהליך השלום' נמצאת בשפל שיא. האמינו לי שאני מבין זאת", אמר אמש קרי עם סיומו של הכנס - בתום ביקור רביעי במזרח התיכון מאז מונה לתפקיד על ידי הנשיא אובמה לפני ארבעה חודשים בלבד.