כחמישה אחוזים מאוכלוסיית העולם סובלים מדיכאון. כך עולה מנתונים מדאיגים שהציג ארגון הבריאות העולמי, לפיהם הפכה המחלה לגלובלית, וסובלים ממנה בני אדם מהמדינות המפותחות וממדינות העולם השלישי. כך פורסם הבוקר ב"מעריב".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 באינטרנט
על פי הנתונים שפרסם הארגון, כ-350 מליון איש ברחבי העולם סובלים מתסמיני דיכאון ומהתקפים אחת לשנה. בין השאר, פורסם כי מספר הנשים הסובלות מדיכאון גבוה ב-50% ממספרם של הגברים. אחת מכל חמש נשים במדינות המפותחות סובלת מדיכאון שלאחר הלידה. במדינות המתפתחות עולה שיעורן לאחת מעשר.
מומחי הארגון הסבירו כי תסמיני הדיכאון אינם רגעיים, ופוגעים בשגרת חייו של החולה לאורך זמן. "הדיכאון אינו מתבטא בהתקף של מצב רוח עגמומי", הבהירו המומחים, "אלא בתחושת עצבות מתמשכת שיכולה להעמיק ולהתארך לפרק זמן של שבועיים, ואפילו יותר".
קשר ישיר בין דיכאון להתאבדות
בארגון הבריאות העולמי אף ציינו כי נמצא קשר ישיר בין תסמיני הדיכאון להתאבדות. מנתונים שפרסם הארגון עולה כי מחצית מן המתאבדים ברחבי העולם סבלו מן המחלה. עם זאת, המומחים הסתייגו ואמרו כי "אפשר שבחלק מן המקרים, לא הדיכאון לבדו הוא שהביא להתאבדות".
בארגון הביעו פסימיות לגבי האפשרות למיגור המחלה, לאור התפשטותה ברחבי העולם. "הסובלים מן המחלה מתביישים בעצמם, ללא כל סיבה ולא פונים לקבלת טיפול" הסבירו בארגון. "פחות ממחצית מהחולים מקבלים את הטיפול הרפואי הנדרש, הידוע בזמינותו ויעילותו".
מומחי הארגון אף ציינו כי במדינות המפותחות בה מוקדשת תשומת לב לבעיה, יורד שיעור הסובלים מהמחלה, בניגוד למתרחש במדינות העולם השלישי.