יותר ויותר נשים ברחבי העולם הולכות ומשתלבות בתפקידי מפתח בפוליטיקה ואף מכהנות כנשיאות וראשי ממשלה של מדינות רבות. אלא שבאירן השמרנית, שצפויה לערוך את הבחירות לנשיאות בעוד פחות מחודש, מצבן של בנות המין היפה לא הולך להשתנות - לפחות לא בשנים הבאות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לא פחות מ-30 נשים הגישו את מועמדותן לתפקיד נשיאת אירן בחודשים האחרונים, זאת לקראת הבחירות שייערכו ברפובליקה האיסלמית ב-14 ביוני ויסיימו את שנות כהונתו של מחמוד אחמדינג'אד. אלא שאף אחת מאותן נשים לא תזכה לכהן כיורשת.
מועצת שומרי החוקה של אירן, גוף דתי שתפקידו לבחון את התאמת ההליכים החוקתיים המתרחשים במדינה לחוקי האיסלאם, קבע היום כי אף אישה לא תוכל להתמודד למשרה הרמה - זאת עקב "אי התאמה" לערכי הדת.
"התמודדות של אישה לתפקיד היא לא חוקית ונוגדת את ערכי האיסלאם", אמר חבר מועצת שומרי החוקה האייתוללה מוחמד יזדי. לאור הנימוק הלא מאוד מפתיע, אף אישה לא תוכל להתמודד בבחירות הבאות לנשיאות. נשים נרשמו גם בעבר להתמודדות לתפקיד הנשיאה, אלא שגם אז מועצת המפקחים העליונה פסלה אותן מהתמודדות מאותה הסיבה לפיה רק גבר יכול לכהן בתפקיד הרם באירן.
עם זאת, נראה שיש פתח לתקווה בפרלמנט של טהרן. מספר נשים כבר נבחרו לכהן בו ושימשו כמחוקקות - דבר שהוא נדיר מאוד בהשוואה למדינות נוספות באזור ששוללות מנשים כמעט כל זכות להיות מעורבות בחיים הפוליטיים כמו אפגניסטן וערב הסעודית.