מנהיגי איטליה, פוליטיקאים וכלכלנים מקיימים לאורך היום שיחות סגורות שבסופן ימנו ממשלת חירום שתירש את מקומו של סילביו ברלוסקוני, ראש הממשלה שהתפטר. הצוותים מגבשים ממשלת מומחים שתיאלץ להיות זו שתתמודד עם המשבר הכלכלי ביבשת שהוביל את הכלכלה השלישית בגודלה באירופה לסף קריסה.
הנשיא ג'ורג'יו נפוליטנו צפוי לבקש ממי שהיה נציב האיחוד האירופי מריו מונטי, לנסות ולהקים את הממשלה שאמורה להתחיל לכהן עוד לפני פתיחת השווקים מחר. כמה רחובות משם בבירה רומא, ההמונים ממשיכים להשמיע עלבונות וצעקות נגד ראש הממשלה היוצא שאכזב אותם.
במשך כמעט 17 שנה האיטלקים האמינו שברלוסקוני יהפוך את הכלכלה האיטלקית לתחרותית ומוצלחת - בדיוק כפי שעשה לעסקיו שלו. בזמן כהונתו הצליח ברלוסקוני לשלש את הונו, בעוד המדינה בראשה עמד התקרבה בצעדי ענק למצבה העגום של יוון. ברלוסקוני הוא היסטוריה, אבל הצרות הכלכליות של איטליה לא עזבו יחד איתו.
לקראת תחילת כהונתו, פגש הנשיא מונטי את ראש הבנק המרכזי כדי להסדיר את הנושא שעל פרק היום - בלימת המשבר הכלכלי ותשלומי החוב של המדינה לבנקים ולמחזיקי אגרות החוב הלאומיות. המשבר האיטלקי, זוכרים מונטי וגם ראש הבנק המרכזי האירופי, עלול לגרור איתו למטה את אירופה כולה ולהשפיע על הכלכלות ברחבי העולם. אם מנהיגי איטליה לא יצליחו לבנות קואליציה איטליה תיאלץ ללכת לבחירות, צעד שמבחינה כלכלית נחשב למאוד לא מומלץ.