אחרי ארה"ב, גם סין הולכת לבחירות, אלא שבמעצמה העולה ממזרח לאזרחים אין כל נגיעה להליך הבחירה. מי שימנה את המהיג הבא של סין הם 2,286 צירים, באירוע גרנדיוזי שנערך פעם בעשור. לכבוד המאורע אמר מנהיג סין מר הו ג'ינטאו שהסוגיה החשובה מבחינתו בבחירות הקרובות תהיה המלחמה בשחיתות. "כישלון בהתמודדות עם השחיתות עלול להוביל את המפלגה והמדינה לתוצאות הרסניות", אמר המנהיג.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הנאום שהוגדר בתקשורת העולמית "פרנואידי", פתח שבוע שלם של פגישות שבסיומו נראה הנהגה חדשה לסין. סידורי האבטחה בכל רחבי הבירה בייג'ין חסרות תקדים, על פי הערכות ודיווחים של ארגוני זכויות אזרח, אלפי אזרחים נמצאים במעצר בית או במעצר כדי למנוע הפגנות.
סיסמאות מפלגתיות שמוכרות לציבור הסיני ולמטיילים שביקרו במדינה כמו "שלום ופיתוח" או "יוצרים סין יפה" וגם "צועדים קדימה במסלול הסוציאליזם" נתלו ברחבי העיר - ככה עורכים חילופי הנהגה במעצמה הסינית.
ההנהגה החדשה תתחיל לכהן במרץ 2013
כאשר מר הו מדבר על "אתגרים", הוא מתכוון, למשל, לנושא טייוואן, היחסים מול ארה"ב והעולם אבל בעיקר - השחיתות שהכתה בממשל במהלך השנה האחרונה - פרשה שידועה בשם "פרשת בו שילאי" האיש שהיה אמור להיות חלק מוועדת עשרת האנשים הבכירים בסין, אם לא הבכיר ביותר בנהגה. שילאי היה ראש מחוז צ'ונג צ'ינג שכנראה לא בחל במעשים, כולל עידוד רצח, כדי לחזק את מעמדו. רעייתו שפניה וקולה מוכר במדינה, הושלכה לכלא בעקבות ההאשמות.
ימיו של הו ייזכרו במורשת הסינית כימים של שגשוג, הוא פוליטיקאי מזהיר בעל אישיות מאופקת ואולי היכולת הבולטת שלו היא שהוא נמצא בלב הקונצנזוס של המפלגה הקומוניסטית, המפלגה שמובילה את סין לצמיחה מהירה ושינויים עצומים. אבל מנהיג סין אמר לצירים שסין צריכה להשתפר - להתרגל לשינויים בתוך המדינה ובזירה הגלובאלית.
"קריסת המפלגה עשויה להוביל לקריסת המדינה", הוא אמר והבטיח שכל מי שעבר על החוק - יעמוד על כך לדין. הוועדה שתבחר במהלך הימים הקרובים תאתר מחליף למנהיג המכהן הו ג'ינטאו ולראש הממשלה - וון ג'יבאו שכנרה יתפטרו, שני החברים הבכירים שכנראה יחליפו אותם הם שי ג'ינגפינג ולי קצ'יאנג שצפויים להנהיג את סין החל ממרס 2013. דיוני הוועדה יימשכו עד ה-15 בנובמבר, אבל מבייג'ין לא נראה שידורים ישירים וספירת קולות, את ההנהגה בוחרים 2,000 צירי המפלגה.