שעות ספורות לאחר הדיווח לפיו ארה"ב האזינה לראש הממשלה ושר הביטחון הישראלים בשנת 2009: נשיא ארה"ב ברק אובמה התייחס הלילה (ו') לאופי המעקבים שמבצעת הסוכנות לביטחון לאומי של ארה"ב. אובמה לא הגיב באופן ישיר לפרסומים בנוגע למעקב אחר ישראלים אך אמר כי "אופי תכנית המעקב של ה-NSA ייבחן מחדש".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
את הדברים אמר אובמה במסיבת עיתונאים שקיים בבית הלבן. שם איתגרו אותו עיתונאים וטענו כי רוב המעקבים לא הניבו תוצאות של ממש בכל הנוגע למלחמה בטרור. בתגובה לשאלות, אובמה הפתיע כשאמר כי הממשל האמריקני בוחן את ההמלצות שנתנה ועדה מיוחדת של יועצים שהוקמה על מנת לבחון את הנושא. אותה ועדה המליצה לבצע שינויים מהותיים באופי המעקב.
בדבריו אובמה התייחס בעיקר למעקב הטלפוני שביצעה ארה"ב אחר אזרחים אמריקנים וזרים, כך לפי דיווחים רבים שהגיעו בשנה האחרונה. "המעקב היה חשוב", אמר אובמה על ההאזנה לשיחות הטלפון של אזרחי ארה"ב. "ובכל הבדיקות שביצענו, לא נמצאו עדויות על התנהגות לא תקינה של הסוכנות לביטחון לאומי".
למרות זאת, אמר אובמה כי ברור לו שהמעקבים מפריעים לציבור האמריקני. לדבריו על ארה"ב לשאול את עצמה האם ניתן להשיג את אותן תוצאות מבלי לחטט בחייהם הפרטיים של אזרחי מדינתו. לבסוף אמר אובמה כי "למרות שאנחנו יכולי לעקוב אחר הציבור, אין זה אומר שאנו צריכים לעשות זאת".
מוקדם יותר מסמכים שנחשפו ב"גרדיאן" וב"ניו יורק טיימס", הצביעו על כך שהסוכנות לביטחון לאומי של ארה"ב וסוכנות הביון הבריטית יירטו תכתובות מייל של שורה של ארגונים בעולם וביניהם - לשכותיהם של ראשי ממשלות בישראל. לפי הדיווחים, בין המטרות למעקב ברשימה שנחשפה: לשכתו של ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, לשכתו של שר הביטחון לשעבר, אהוד ברק וגם לשכת נתניהו.