ראש הממשלה היווני ג'ורג' פאפאנדראו ממשיך להדוף עוד ועוד ביקורות מפנים ומבחוץ על הצעד המפתיע של השבוע - משאל העם שיזם כדי לקבל אישור מאזרחיו לתכנית הסיוע של האיחוד האירופי. שר האוצר היווני אוונגלוס ווניזלוס אמר היום שהוא מתנגד למשאל עם על תכנית הסיוע האירופאית. "תחת התנאים הנוכחים משאל עם זה בדיוק מה שהמדינה לא צריכה", אמר ווניזלוס.
האיום על המשך תכנית הסיוע והסיכוי שיוון תפרוש מהאיחוד האירופאי תעמוד במרכז הדיונים של כינוס ה G-20. צרפת וגרמניה כבר הבהירו שלא יחלצו את אתונה מהמשבר הכלכלי, אם היוונים יצביעו נגד תכנית הסיוע. פאפאנדראו זימן בינתיים ישיבת חירום של הקבינט היווני היום בצהריים, כדי למנוע קריסה של הממשלה, בזמן שהוא ינסה לשכנע ולהסביר למנהיגי הכלכלות החזקות שמתכנסות בצרפת את נחיצות משאל העם ביוון להמשך תכנית הסיוע האירופאית.
הוועידה שנערכת בעיר קאן הציורית בריווירה הצרפתית נועדה לנסות ולמצוא כיוון לפתרון המשבר, ולהשאיר את יוון בגוש הכלכלי האירופאי בן ה-12 שנים. לוועידה מגיעים מנהיגים מכל רחבי העולם ,גם הנשיא אובמה ונשיא רוסיה.
יש גם פתרונות אחרים, למשל "ארצות הברית של אירופה"
מנהיגי הוועידה ישקלו וידונו בפתרונות שונים למשבר ותפיסות שונות להתמודדות עם המשבר. עד יום שני השבוע, אירופה והעולם חשבו שהדרך לפתרון סלולה אחרי אישור תכנית הסיוע ליוון, מחיקת החובות והפעלת תכנית צנע כואבת לאוכלוסיה היוונית. אבל, כשראש הממשלה פאפנדראו הכריז על משאל העם - הקלפים נטרפו. האיחוד האירופי וקרן המטבע הבינלאומית חושבים ודנים עכשיו על דרכים חלופיות להתמודדות עם המשבר: הדפסת עוד כסף והכנסת האיחוד לאינפלציה, יצירת איגרות חוב אירופאיות ועוד פתרונות.
נשיא האיחוד האירופאי, הרמן וואן רומפוי ונציב האיחוד מנואל ברוסו שייפתחו את הפסגה אפילו מוכנים לשקול אפשרות של יצירת "ארצות הברית של אירופה" עם איחוד פיסקאלי ומוניטארי, כלומר, בנק מרכזי או מרכז אוצר שישלוט בכלכלת כלל מדינות האיחוד. הקנצלרית הגרמנית אנגלה מרקל והנשיא הצרפתי ניקולא סרקוסזי מתנגדים לאופציה הזו ומקדמים את "תכניות ההבראה" (צנע) במדינות החלשות: יוון, איטליה, פורטוגל, אירלנד ספרד ואולי עוד. כרגע, השווקים האירופאים, הבורסות בפרנקפורט, בפריז ובלונדון מגיבות לא טוב לאווירה הכלכלית. אווירה של טרום משבר כלכלי עולמי.