השבתת הממשל בארצות הברית נמשכת, ונשיא ארצות הברית ברק אובמה לא מוותר: סוכנות הידיעות רויטרס מדווחת כי אובמה הגביר היום (ג') את הלחץ הפוליטי על הרפובליקנים, ואמר שהוא יהיה מוכן לנהל משא ומתן בנושאי התקציב, רק לאחר שהם יסכימו לפתוח מחדש את משרדי הממשל הפדרלי ולהעלות את תקרת החוב ללא תנאים.
במסיבת עיתונאים שכינס, אמר אובמה באופן נחרץ כי הוא לא מתכוון לקיים שיחות על הסוגייה הכלכלית האמריקנית תחת איום מצד "חלקים קיצוניים יותר במפלגה הרפובליקנית", כלשונו.
"אם רפובליקנים סבירים רוצים לדבר על הדברים האלו שוב, אני מוכן לנסות", אמר אובמה במסיבת העיתונאים, "אבל אנחנו לא יכולים להפוך את הסחיטה לחלק מהדמוקרטיה ומהשגרה שלנו".
המחלוקת: ביטוח הבריאות של אובמה
סלע המחלוקת בין הצדדים הוא ביטוח הבריאות שהנשיא אובמה העביר בקדנציה הראשונה שלו כנשיא. הרפובליקנים דורשים לדחות את יישום התכנית בשנה כתנאי להעברת התקציב, תנאי אליו הבית הלבן מסרב בתוקף בגלל שהרפורמה כבר עברה בחקיקה בקונגרס בעבר וגם אושרה כחוקתית על ידי בית המשפט העליון בשנה שעברה.
בינתיים, מתקרבת אל הקונגרס החלטה חשובה נוספת: בעוד פחות משבועיים ארצות הברית תגיע לתקרת החוב הלאומי שלה, ואם הקונגרס לא יאשר את העלאתה ארצות הברית תהפוך לחדלת פירעון, החלטה שיהיו לה השלכות גלובליות על הכלכלה. לארצות הברית יש חוב של למעלה מ-16 טריליון דולר, למעלה משני טריליון דולר מתוך החוב מוחזקים בידי הממשלה של סין העממית.
קריסטין לגארד, ראש קרן המטבע הבינלאומית, אמרה כי ההשלכות של אי העלאת תקרת החוב בזמן יהיו חמורות הרבה יותר מאשר ההשלכות של השבתת הממשל הנוכחית. הפעם האחרונה שהממשל היה מושבת היה בין דצמבר 1995 לינואר 1996, אז הבית הרפובליקני בראשות היו"ר ניוט גינגריץ' כפה את ההשבתה על הנשיא הדמוקרטי ביל קלינטון.