רעש האדמה שהורגש במדינות הסובבת את אוקיינוס ההודי הצליח לגרום לבהלה רבה גם בקרב המטיילים הישראלים. ישראלי השוהה בבנגקוק סיפר לחדשות 2 באינטרנט: "הרעידה היא אחת הרציניות שהיו כאן באזור, אי אפשר להישאר אדישים". ישראלי בסרי לנקה מדווח: "בחופים נערכו לגרוע מכל".
יאיר מרטון, ישראלי השוהה בבנגקוק שבתאילנד, סיפר בשיחה עם ערוץ החדשות: "הרעש הורגש גם כאן, אני בבניין בן 35 קומות בדירה בקומה ה-20 והרגשנו את הרעידה טוב מאוד. אנחנו כל הזמן מגלים עוד ועוד סדקים רציניים בקירות".
מרטון הסביר: "יש פה תרגולת מקומית, מכיוון שבנגקוק מלאה בבניינים גבוהים התרגולת אומרת מיד לפנות את הקומות הגבוהות. הרעידה היא אחת הרציניות שהיו כאן באזור. אני יודע שיש היערכות בהודו סרי לנקה ואינדונזיה. התקשורת המקומית מתייחסת לזה כמצב חירום, עם עדכונים מדי חצי שעה ונערכים, מחכים בשעות הקרובות באמת לראות אם יש צונאמי".
"הרעידה היתה 500 קילומטרים מכאן אבל היא הורגשה טוב מאוד", הדגיש מרטון. "הכל פה הורגש בצורה חד משמעית, אי אפשר היה להתבלבל. זה לא גורם לי לחשוש, המדינה פה די מתורגלת. אני מניח שהמצב שונה אצל אנשים בחופים, שם אין טיסות. מי שנמצא על חופים נאלצו לעזוב למקומות גבוהים, באזור החופים, לא ממש סימפטי . בבנגקוק המצב טוב יותר, נמצאים עם היד על הדופק", הוסיף.
הישראלי סיכם את התחושות: "זה מטריד, זה לא נעים, גם שנמצאים בבנגקוק והכל רחוק מההתרחשות אי אפשר להיות אדיש, זה מורגש באוויר, זה פשוט רעש אדמה אדיר".
"עוקבים בדאגה אחר הדיווחים"
יניב מורוזובסקי, ישראלי שמטייל במרכז סרי לנקה סיפר גם הוא בריאיון לערוץ החדשות: "התושבים כאן הרגישו את רעידת האדמה. החשש מאוד גדול מצונאמי. אנשים עוקבים בדאגה אחרי הדיווחים. לפחות איפה שאנחנו נמצאים - החגיגות ממשיכות להתקיים כסדרן (ראש השנה)".
"החשש מורגש באוויר, אבל עדיין לא על פני השטח. באזור החופים, אני מעריך שנערכו לגרוע מכל. ככל הנראה שהם יתפנו לאזור הררי יותר. אנחנו, ככל הנראה, נרגיש את זה בצורה הכי קטנה, אם בכלל. כאן, במרכז סרי לנקה, לא מרגישים תכונה מעבר לדריכות של התושבים. זה ללא ספק ישפיע על הטיול שלי. אני מניח שאת הקרבה לאזור שדה התעופה - שהוא קרוב לים, נדחה לזמן הכי מאוחר שאפשר", ציין מורוזובסקי.