בהתבטאות ראשונה של מנהיג מערבי בנושא תקיפה אפשרית בסוריה, אומר נשיא צרפת כי לא ניתן לשלול התערבות צבאית כדי לסיים את המשבר. בארה"ב, לעומת זאת, עדיין מסתייגים ממתקפה נגד בשאר אסד.
"אי אפשר להרשות למשטרו של בשאר אסד לטבוח בבני עמו", אמר הנשיא הולנד לרשת הטלוויזיה הצרפתית פראנס 2. "התערבות צבאית אינה מחוץ לתחום, כל עוד הדבר יבוצע תחת החוק הבינלאומי - כלומר דרך החלטה של מועצת הביטחון של האו"ם".
הולנד, שצפוי להיפגש עם נשיא רוסיה פוטין בסוף השבוע, הוסיף כי "זה תלוי בי ובאחרים לשכנע את רוסיה ואת סין, ובמקביל לנסות למצוא פיתרון שאינו בהכרח צבאי".
לעומת צרפת, ארה"ב ממשיכה לדבוק בהתנגדות לפעולה צבאית חרף המראות הקשים הממשיכים להגיע מסוריה. הבית הלבן מסר כי "איננו מאמינים שהתערבות צבאית בסוריה היא הפעולה הנכונה לעת עתה, משום שהדבר יוביל לכאוס ולטבח גדול יותר".
עם זאת, דובר הבית הלבן ג'יי קרני הוסיף הערב בתדרוך עיתונאים כי ארה"ב לא הורידה שום אופציה - כולל פעולה צבאית - מהשולחן.
מוקדם יותר היום סילקו שורה של מדינות מערביות ובראשן ארה"ב את שגרירי סוריה, זאת כצעד מחאה בעקבות הטבח בעיר חולה בסוף השבוע בו נרצחו למעלה מ-100 בני אדם, בהם עשרות ילדים.
ענאן: "דרושים צעדים אמיצים"
בינתיים, בדמשק, נמשכים המאמצים הבינלאומיים להשיג רגיעה במצב בסוריה. שליח האו"ם והליגה הערבית קופי ענאן נפגש בצהריים בדמשק עם נשיא סוריה בשאר אסד. בפגישה אמר ענאן שדרושים "צעדים אמיצים" כדי שתכנית שש-הנקודות לשלום במדינה תיושם בהצלחה. על הצעדים, לפי ענאן, לכלול את בלימת האלימות ושחרור כל העצורים מאז תחילת המהומות.
לפי הודעה מטעמו של ענאן, הוא נפגש עם אסד כדי להביע בפניו את הדאגה של הקהילה הבינלאומית מהאלימות הגוברת בסוריה, כולל הטבח האחרון בעיר חולה. "ענאן הדגיש בפני אסד את חשיבות תכנית השלום", נמסר מטעם דוברו אחמד פאוזי.
אתמול נפגש ענאן עם שר החוץ הסורי ווליד אל-מועלם, ופירט בפניו על ועדת החקירה שהקימה סוריה לחקירת אירועי חולה.