יממה לפני חידוש המו"מ באיסטנבול על תוכנית הגרעין האירנית, טהרן שולחת מסר מפויס כלפי המערב. במאמר שכתב שר החוץ האירני עלי אכבר סאלחי לעיתון "וושינגטון פוסט", הוא מדגיש את הצורך בכך שכל הצדדים יתחייבו לדיאלוג מקיף וכי המו"מ יכלול "מאמץ כן להשיב על כנו את הביטחון והאמון".
"על מנת לפתור את סוגית הגרעין, על חמש המעצמות וגרמניה להתייחס לדאגות של כל הצדדים. עניינים מורכבים שלא התייחסו אליהם במשך עשורים לא יכולים להיפתר בלילה אחד", אמר. "סימן נוסף לכבוד הדדי הוא המוכנות של שני הצדדים לתת ולקחת, ללא תנאים מוקדמים".
סאלחי הדגיש כי המו"מ "מוכרח להיתפס כתהליך ולא כאירוע". הוא הוסיף כי "אם הכוונה מאחורי המו"מ היא רק למנוע את הפיכתו של עימות קר לחם, במקום לפתור את המחלוקות, החשדות יוסיפו להתקיים ולא ניתן יהיה לשקם את האמון בין הצדדים".
"מתנגדים לנשק להשמדה המונית"
מחר ייפגשו חמש החברות הקבועות במועצת הביטחון (ארה"ב, סין, רוסיה, צרפת ובריטניה) וגרמניה עם נציגי אירן באיסטנבול לראשונה מזה יותר משנה. במערב מקווים שאירן תהיה מוכנה לערוך ויתורים אמיתיים שיהוו בסיס למו"מ וימנעו את אפשרות התקיפה הצבאית.
"אירן הצהירה פעמים רבות בעבר כי היא מתנגדת לנשק להשמדה המונית. גם כאשר סדאם חוסיין תקף אותנו בנשק כימי, לא הגבנו באותה המטבע". סאלחי הוסיף כי "למרות סנקציות, איומים במלחמה, התנקשות בכמה מהמדענים שלנו ושאר צורות של טרור, בחרנו להישאר מחויבים לדיאלוג. בשיחות הקרובות אנו מקווים שכל הצדדים ישובו לשולחן המו"מ כשווים, עם כבוד הדדי".
מזכירת המדינה האמריקנית הילרי קלינטון התייחסה גם היא לחידוש המו"מ בין הצדדים בתום כינוס שרי החוץ של מדינות ה-G8 בוושינגטון ואמרה כי "אנחנו מקבלים סימנים לכך שהם מבינים רעיונות אל השולחן. אנחנו רוצים שהם ידגימו בבירור שבאמת נטשו כל שאיפה להשגת נשק גרעיני".