המטוטלת האיטלקית: ראש ממשלת איטליה לשעבר סילביו ברלוסקוני רומז היום שהוא "פתוח להצעות" באשר לאיחוד בין הגוש שלו, גוש המרכז-ימין לבין גוש השמאל-מרכז, שזכה ברוב המושבים בבחירות לפרלמנט. "אי אפשר להשאיר את איטליה ללא ממשל, אנו חייבים לפעול", אמר ברלוסקוני בריאיון כשנשאל האם הוא מוכן לחבור למפלגתו של פייר לואיג'י ברסאני. לדבריו, "כל מפלגה תצטרך בסופו של דבר להקריב משהו למען טובת הכלל" .
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אבל המצב הפוליטי באיטליה סבוך מזה. אמירות והאשמות אישיות ואידיאולוגיות הופכות את המשא ומתן לקידום שלטון אחרי הבחירות האלה, שתוצאותיהן לא היו חד משמעיות, לבלתי אפשרי. ברלוסקוני אמר למשל באותו ריאיון, שהוא לא מוכן בשום פנים ואופן להקים ממשלה עם ראש הממשלה היוצא, הטכנוקרט מריו מונטי: "המדיניות שלו גוררת אותנו למיתון". מונטי שמונה אחרי הדחת ברלוסקוני, הוא הכוח הרביעי בגודלו בבחירות ורבים רואים בו שר אוצר אפשרי כמעט בכל ממשלה אפשרית שתקום. זאת, בשל היכרותו עם המערכת הכלכלית האירופית והאיטלקית, אבל כנראה שעם ברלוסקוני זה לא יקרה.
המנצח הגדול: בפה גרילו ו"חמשת הכוכבים"
הכוח השלישי בגודלו ומי שלדעת רבים גם ראוי לתואר המנצח הגדול בבחירות האלה, הוא הקומיקאי לשעבר בפה גרילו ותנועת "חמשת הכוכבים" שלו. גרילו עשוי להיות שובר השוויון במערכת הפוליטית האיטלקית (בדומה ל"יש עתיד" של לפיד בישראל). גרילו התבטא לאורך כל הקמפיין שלו נגד הפוליטיקה המושחתת, כשברלוסקוני היה הדמות המוזכרת והשנואה ביותר בפרסומים. קשה להאמין שיסכים להקים איתו קואליציה. קשה גם להאמין שברסאני, שמגיע במקור מהתנועה הקומוניסטית, יסכים ללכת לקואליציה עם בני בריתו של ברלוסקוני - מהליגה הצפונית הלאומנית.
"Ingovernability" היא המילה הנאמרת או הנכתבת ביותר באיטליה היום, "בלתי ניתנת למשילות". בסנאט דרוש רוב של 158 מושבים כדי להקים ממשלה יציבה דיה. לימין יש היום 117 ולשמאל 119. האם מישהו מהם יוכל להשיג רוב? הפלונטר הפוליטי האיטלקי לא מקל על המלאכה ולכן יש סיכויים טובים שאיטליה תיאלץ ללכת לבחירות נוספות.