מחאת מבקשי המקלט שכבשה בימים האחרונים את רחובות תל אביב, לא נעלמה מעיניהם וממצלמותיהם של כלי תקשורת רבים ברחבי העולם שמדווחים בשקיקה על שורת ההפגנות והשביתות של אלפי המסתננים האפריקנים, הדורשים מהמדינה להכיר בהם כפליטים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
באתרי ובערוצי החדשות הבינלאומיים, שבימים כתיקונם מירב הידיעות המגיעות מישראל עוסקות בנושא הסכסוך הישראלי-פלסטיני, הסבירו לגולשים והצופים על מיקומה הגיאוגרפי של ישראל, הגורם לנהירת מסתננים אל גבולותיה. גם שם פצחו במאבק בלשני סביב התואר הניתן להמונים - חלקים הגדיר אותם כמהגרים, בעוד אחרים הגדירו אותם כפליטים.
ברשת סי.אן.אן דיווחו על שביתת העבודה של המהגרים, ותיארו כיצד אלפים מהם מילאו את כיכר רבין בדרישה למקלט. בידיעה נרחבת, ששודרה בהמשך גם בערוץ הטלוויזיה, הוסבר כי המסתננים עובדים באופן לא חוקי במרבית העבודות בעלות השכר הנמוך בישראל.
ברשת אל-ג'זירה באנגלית הוגדרו המסתננים כ"מבקשי מקלט", ותיארו את מאבקם להכרה כפליטים. "יותר מ-30 אלף מהם 'כבשו' את רחובות תל אביב בהפגנה הגדולה ביותר של מהגרים בהיסטוריה של מדינת ישראל", נכתב בידיעה.
גם בתקשורת הפרסית דיווחו בהרחבה אחר המחאה, תוך שימת דגש על תנאי המעצר של המסתננים במתקן הכליאה חולות שבדרום. האתר "פרס טי-וי" האירני מיהר לקבוע שמעמדם הוא של פליטים, וציטט גורמים עלומי שם בארגוני זכויות אדם. "ישראל צריכה להפסיק את היחס האיום שלה ואת מדיניות הכליאה ולשחרר את כולם", אמר הגורם.
ובישראל, בינתיים נמשכות ההפגנות כשהבוקר צעדו אלפי מבקשי מקלט מרחוב לוינסקי בתל אביב אל לעבר תשע נציגויות זרות - כחלק ממאבקם במדיניות הממשלה. המוחים הגיעו בקבוצות של מאות אל הנציגויות הזרות: ארה"ב, קנדה, אתיופיה והאיחוד האפריקאי, צרפת, גרמניה, שבדיה, איטליה בריטניה ונציבות האו"ם לפליטים. בכוונתם להקים משמרות מחאה מול השגרירויות. במקביל, המשיכו מבקשי המקלט בשביתה שהחלה אתמול, וגם היום הם לא התייצבו במקומות עבודתם - בעיקרם מסעדות ושירותי ניקיון וסיעוד.