מדי 10 שעות בממוצע מת באפריקה קרנף, לאחר שציידים תופסים אותו, מנסרים את קרנו ומשאירים את החיה בשטח כשהיא מתבוססת בדמה. מאז שנת 2007 חלה עלייה של 5,000% במספר המקרים. מצבם של הפילים לא טוב יותר: במקרה שלהם מחפשים הציידים את החיטים, שלבסוף נמכרים בשוק השחור באסיה. כעת, לקראת ועידה בינלאומית בנושא הסחר בבעלי החיים שתיפתח מחר (ה') בלונדון, מדגישים ארגוני השמירה על בעלי החיים את הבעיה ומבקשים שהקהילה הבינלאומית תתייחס לבעיה ברצינות יתרה.
התמונות בסרטון קשות לצפייה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"הבעיה עם הסחר הלא חוקי בחיות הבר היא שזה נתפס כפחות חשוב או פחות מאיים מדברים כמו סחר בסמים, סחר בנשק או סחר בבני אדם", אמר הפרופסור ג'ונתן ביילי, ראש תכנית השימור מהאגודה הזואולוגית בלונדון. "זה כך מפני שבעיקרון יש סיכון נמוך וזו תעשייה עם תמורה גבוהה לרשתות הפשע. בסופו של דבר ארגוני הפשע משתמשים בזה כדי לתמוך בתעשיות אחרות שהם מנהלים, לכן זה מביא לחוסר יציבות במדינות, זה מביא לערעור הקהילות המקומיות".
באפריקה טוענים שבקרוב בעלי החיים האלו ייעלמו מהעולם. זה קורה בזימבבואה, בגאבון, בדרום אפריקה ובמרכז אפריקה. הציידים חולפים ממדינה אפריקנית אחת לאחרת ומשאירים אחריהם גוויות ענק ביבשת השחורה. החיטים והקרניים, לעומת זאת, נשלחים בחשאי לאסיה.
ככל שמחריף המאבק - מחירי החיטים והקרניים עולים
"רוב קרני הקרנפים וחיטי הפילים מוברחים לסין ולוויטנאם, שם יש הרבה ביקוש, במיוחד לקרן הקרנף", סיפר איסל צ'ואנג'יט, סגן ראש המכס בתאילנד. "הסינים והוויטנאמים מאמינים שיש לה יכולות ושהיא מסוגלת לרפא סרטן. לכן המחירים של הקרן עולים בהתאם". לרגל הוועידה בלונדון, נאלצים הפקחים להסיר את בגדי החאקי, להפסיק את המרדפים ולצאת לגייס תרומות בבירה הבריטית.
"אנחנו צריכים לחץ דיפלומטי נגד מדינות שרוכשות שנהב, אנחנו צריכים שיפעילו לחץ דיפלומטי שיוביל לאכיפת החוק הבינלאומי נגד רשתות הסחר, אנחנו צריכים לסייע למדינות אפריקה במאבקם לשמירת הפילים", טען פראנק פופ, מנהל ארגון להצלת הפילים, בפני מארגני הוועידה.
"בגלל מחירי השנהב, אנחנו רואים ציידים שמסוגלים להרשות לעצמם משקפות מתוחכמות, משתיקי קול והם הופכים למתוחכמים מאוד בדרכי הפעולה שלהם", הוסיף פופ. "זה אומר שהכוחות שמנסים לבלום אותם צריכים לשפר גם הם את יכולותיהם. אנחנו משתמשים בכלי מעקב על צווארי החיות כדי להילחם בציידים, ואנחנו גם בודקים אם ניתן יהיה להשתמש במסוקים במהלך השימור". פופ עדיין מאמין שיש מה לעשות, אבל חלק מוותיקי המאבק חוששים שגם אם העולם יתגייס עכשיו, גורלן של חיות הענק מאפריקה - כבר נחרץ.