משטרת לוס אנג'לס מנסה בשנתיים האחרונות לשלב טכנולוגיית מעקב חדשה שעשויה לסייע במאבק לצמצום ממדי הפשיעה המדאיגים בעיר, אך במקביל היא מצמצמת גם את הפרטיות של תושביה וזוכה ללא מעט ביקורת ציבורית.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
העיר הראשונה שבה המשטרה הפעילה את הציוד יוצא הדופן היא פרבר של לוס אנג'לס בשם קומפטון, ביתם של 96 אלף תושבים, שלא קיבלו הודעה מוקדמת אודות הניסוי שנמשך מספר ימים. הרשויות לא סיפרו לתושבים שהם נמצאים תחת עינם הפקוחה, או יותר נכון עדשת מצלמתם הפתוחה. חלק מהתושבים מרוצים, חלק אחר דווקא מודאג: רבים סבורים שהטכנולוגיה מסייעת בשמירה על הסדר והופכת את חייהם לבטוחים יותר, בעוד אחרים חרדים לפרטיותם.
על פי הדיווח בלוס אנג'לס טיימס, בתחילת שנת 2012 עלה מטוס ססנה קטן לשמי העיר עם 12 מצלמות ששידרו בשידור חי לתחנת המשטרה בעיר, שם יכלו השוטרים לראות מול העיניים תקיפות, מעשי שוד ואפילו ירי. המטוס משייט בגובה של 10,000 רגל (קצת יותר משלושה קילומטרים) בסיבובים בשטח של כ-6 קילומטרים רבועיים. על פי טענת השוטרים, המצלמות התרכזו רק במקומות מועדים לפורענות ו/או באנשים חשודים שהסתובבו ברחבי קומפטון.
במשטרה טוענים שהניסוי היה חלק מהמלחמה בפשיעה ולא ראו לנכון לעדכן את התושבים על המשימה, כפי שלא מעדכנים את הציבור על כל כלי נשק חדש. אבל נושא הפרטיות מטריד את תושבי ארצות הברית, בעיקר לאחר פרשת ההאזנות שחשף אדוארד סנואודן, פרשה שמסעירה את הממשל בוושינגטון עד היום.
הדבר חמור אף יותר מאחר והמשטרה אפילו לא יידעה את מי שעומדת בראשות העיר. "אין שום דבר גרוע יותר מלהאמין שיש משהו שכל הזמן מסתכל עליך שלא לצורך", אמרה איה בראון, ראשת העיר. "גם אני רוצה להבטיח את השלווה ואת השקט של התושבים שלנו".
למרות דבריה, לא היה כל ספק כי היא נסערת על כך שלא ידעה על המהלך, וגילתה עליו, כמו כל התושבים, רק השבוע. "למה הפכו אותנו למטרות", שואלת אלן האריס, תושבת קומפטון, "כאזרחים, זו זכותנו לדעת, לא כולנו פושעים. זו חדירה לפרטיות". מנגד, בוב נלסון בן ה-87 דווקא מרוצה: "הטכנולוגיה הזו יכולה להפוך את החיים שלי לבטוחים יותר, לכן אני לא רואה בכך שום בעיה".