גל האלימות הגואה בתאילנד, שהביא למותם של 22 בני אדם עד כה ולהעלאת מצב הכוננות בבירה בנגקוק, הביא את משרד החוץ לפרסם בסוף השבוע אזהרת מסע נוספת לישראלים המתכוונים לנסוע למדינה.
"מומלץ לנקוט משנה זהירות ולשקול בכובד ראש ההגעה למחוזות בהם הוכרז מצב חירום ובמיוחד לבנגקוק", נמסר ממשרד החוץ. "יש בכל מקרה להימנע מהגעה לאזורים המועדים לפורענות ולאתרים הומי אדם, אזורי הפגנות, משרדי ממשלה וריכוז כוחות ביטחון". במשרד החוץ הדגישו עוד בסוף השבוע כי "ההחלטה באם לבקר באזורים הנזכרים לעיל ו/או לשהות בהם נתונה לשקול דעתו של כל אדם ואדם והיא על אחריותו הבלעדית".
הלילה נהרגו 15 מפגינים ושני אנשי צבא בהתחדשות העימותים בין הצדדים בניצים בבירה בנגקוק. המפגינים, "לובשי החולצות האדומות", החליטו להחריף את המאבק לאחר שמנהיגם נפצע השבוע אנוש בהפגנות. בשעות הצהריים הכריזו כוחות הצבא על אחד האזורים בבירת תאילנד כ"שטח אש חיה", בניסיון להזהיר את המפגינים מלהתקרב למקום.
מניין הפצועים הוא כ-157 בני אדם אך המספרים ממשיכים לעלות ככל שעובר הזמן והעימותים ממשיכים. המשטרה השתמשה באמצעים לפיזור הפגנות כגון כדורי גומי ורימוני גז מדמיע ואף השתמשה באשחיה בזמן שהמפגינים ניסו להצית צמיגים ואוטובוס של המשטרה. עד כה נהרגו יותר מ-40 בני אדם בהפגנות וכ-1,400 נוספים נפצעו.
מזכ"ל האו"ם קרא להרגיע את הרוחות
פיצוצים רבים נשמעו ברחובותיה הריקים של בנגקוק ועשן שחור סמיך היתמר לראשי גורדי השחקים והמלונות של העיר שעד לפני תחילת המהומות רחובותיה היו הומים בתיירים ובסוחרים. בעקבות האירועים ברחובותיה של תאילנד והירידה ברמת הביטחון האישי במדינה רבים מבני בריתה של המדינה בארצות המערב חוששים שתאילנד צועדת לעבר חוסר יציבות ממשלתית.
הלהילה קראו מזכ"ל האו"ם באן קי-מון וגם פקידי ממשל במשרד החוץ האמריקני להרגעת הרוחות ודרשו לסיים את העימותים ולפתור את המחלוקות בין הממשלה למתנגדיה בדרכי שלום.
הצטרפו לערוץ החדשות: כל יום החל מ-9 בבוקר בשידור חי