הממשלה הגרמנית אישרה היום הצעת חוק שמגן על הזכות לעריכת ברית מילה לפעוטות, ושמה קץ למאבק המשפטי הממושך במסגרתו אסר בית משפט באחד ממחוזות גרמניה את ההליך ועורר זעם בקרב אזרחים יהודים ומוסלמים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בחודש יוני האחרון קבע בית המשפט באזור העיר קלן, בפסק דין מעורר מחלוקת, שעריכת טקס ברית המילה מנוגד לחוק הגרמני. הפסיקה עוררה ויכוח לאומי ובינלאומי - תומכי החוק טענו שלאיש, גם לא להורים או לקהילה, יש זכות לפגוע בגופו של פעוט או ילד, ואילו מתנגדי הפסיקה טענו שבית המשפט פגע בחופש הדת במדינה.
מיד אחרי ההחלטה היום אמר דובר הממשלה סטפאן סייברט: "תמיד התכוונו לבטל את החקיקה הזו". הדיונים על ביטול החוק נערכו במהירות מרשימה, יחסית לעבודת הממשל הרגילה. בגרמניה מסבירים היום שיעילות המערכת היא תוצר של "הרגישות סביב הנושא" במדינה כמו גרמניה, שלא ידועה בסובלנות הדתית שלה במהלך ההיסטוריה.
גרמניה לא תהפוך למדינה היחידה בעולם שבה יהודים לא יכולים לקיים את הטקסים שלהם
שארלוט קנובלוך מהנהגת הקהילה היהודית הביעה את שביעות רצונה מהחקיקה. "זה מאוד חשוב שהממשל פעל במהירות ובאחריות", אמרה. "הצעת החוק מאוזנת ומתאימה כדי להסיר ספק מהשאלה החוקית סביב ההליך".
"גרמניה לא תהפוך למדינה היחידה בעולם שבה יהודים לא יכולים לקיים את מצוותיהם", היא הוסיפה והביעה תקווה שבזה הוויכוח מסתיים.
עוד לפני החלטת הממשלה, הקנצלרית אנגלה מרקל נדרשה גם היא לסוגיית הברית ואמרה שהחוק עשוי להעמיד את גרמניה כבדיחה, "אם היהודים לא יורשו לקיים את הטקסים שלהם".
בהצעת החוק נכתב שההליך צריך להיעשות תחת השפעת משכך כאבים - היעיל ביותר שניתן - ושהורי הפעוטות צריכים להיות מודעים להליך וטבעו. אין שום אזכור בחקיקה לרקע הדתי של הטקס.