רוב ההורים לילדים קטנים, שיש להם גם מחשב לוח או סמארטפון, מכירים את ההתמכרות של הילדים למשחק או לאפליקציה, ואת זו של ההורים למפיג השעמום המושלם, שחוסך להם כאבי ראש ונותן שקט. אפשר לבקש מהם להפסיק או להתרחק מהמסך, אבל לעתים קרובות זה נגמר בבכי.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
תחקיר התכנית "נייטליין" של רשת איי-בי-סי מאשר את מה שאפשר היה לנחש כבר מזמן: עם כל הכבוד להתפתחות המוטורית והחשיפה לידע, האייפד והאייפון בגיל הרך הופך את הזאטוטים לפחות חברותיים, פחות ורבאליים - כל ילד לאייפדו, כל זאטוט לעצמו.
מעבדת המחקר לגיל הרך של אוניברסיטת ברנארד בניו יורק נתנה לילדים את הלוחות האהובים ואחר כך לקחה להם אותם. מאחורי זכוכית בדקו מה קורה. לחוקרים נראה שהזאטוטים נהפכו ליותר ורבאליים, יותר חברתיים ויותר יצירתיים.
"הכל עניין של מינון"
"מותר להם לכעוס", אומרת ד"ר טובה קליין, מומחית לחינוך בגיל הרך,"אתם ההורים תתגברו על זה. וכך בולמים אותם כבר בהתחלה. תהיו רגועים, תהיו רגועים".
דמיינו לעצמכם - חודש ימים בלי אייפד ובלי אייפון על כל המשתמע מכך. שלא במפתיע הילדים רבים יותר וצועקים יותר, וכעבור זמן מה חוזרים אל הרטרו - משחקים במשחקי לוח "אולד-פאשן", שואלים שאלות והבנות אפילו תופרות. מי היה מאמין.
"אם הילד שלך אף פעם לא מרים את העיניים וכל הזמן דבוק לזה, זה לא טוב מה שלא יהיה", אומרת שארלה קלאוס, אמא לילדים מכורים לאייפד. אין חולק שיש במחשבי הלוח גם אפליקציות מרהיבות, חינוכיות, מאתגרות לכל גיל, ואפילו החשש מפגיעה בראייה כשכל הזמן צמודים ככה למסך, החשש הזה לא לגמרי הוכח מדעית, אבל כמו כל פעילות בגיל הזה, זה הכל עניין של מינון, והקונספט לתת לילד טאבלט שיירגע, ראוי שיישמר למקרים חריגים בלבד.