מדינות המערב הכשילו הלילה הצעה אירנית להוסיף ליעדיה של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א) פירוק מדינות מנשק גרעיני. המהלך שנתמך ע"י מצרים נתקל בקואליציה נרחבת של מתנגדות, בראשן ארה"ב ורוסיה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בתום מספר ימי דיונים בדלתיים סגורות לא הצליחו השנה חברות הסוכנות להגיע להסכמה בנוגע לנוסח המקובל, לפיו תפעל סבא"א למניעת הפצת נשק גרעיני. לסעיף זה תבעה אירן להוסיף סעיף נוסף, לפיו על הסוכנות לקדם את פירוק הנשק הגרעיני מהמדינות המחזיקות בו.
ארה"ב, רוסיה, בריטניה וצרפת - מדינות להן יש נשק גרעיני - התנגדו בתוקף לתיקון האירני וטענו כי הסוכנות הבינלאומית אינה הפורום המתאים לדון בו בנושא זה. 55 חברות התנגדו להצעת הטיוטה של אירן ותשע מדינות, בהן מצרים, תמכו בה. לבסוף אושר ברוב גדול נוסח ההחלטה שאינו כולל את התיקון האירני.
מדי שנה מתכנסות 155 המדינות החברות בסוכנות בווינה ונוהגות לאמץ באופן מסורתי מספר החלטות הקובעות את שאיפותיה של הסוכנות ואת הקווים המנחים שלה. נוסחי ההחלטות הם לרוב כלליים בלבד ולעיתים קרובות מעורפלים.
בשנה שעברה לא הצליחו המדינות החברות להגיע להסכמה בנוגע ל"חיזוק האפקטיביות ושיפור היעילות של מערכת אמצעי ההגנה", שהוגשה ע"י 30 מדינות מערביות. הצירוף "אמצעי ההגנה" מתייחס לצעדים הננקטים על ידי פקחי האו"ם במטרה לחשוף ניסיון של מדינה שלא מחזיקה בנשק גרעיני לעשות שימוש בטכנולוגיה גרעינית לפיתוח נשק.