המאבק סביב לבישת רעלה בצרפת נמשך: בית המשפט בפריז קנס לראשונה אישה מוסלמית ב-120 אירו, מכיוון שלבשה בורקה שמכסה את כל גופה, בציבור.
הינד אחמאס, אם חד הורית לשלושה ילדים, אמרה שהיא לא מתכוונת לשלם את הקנס אלא לערער לבית המשפט של האיחוד האירופי לענייני זכויות האזרח ולגרום לבית המשפט הצרפתי לשנות את הכרעתו. בניסיון להימנע מהתשלום, היא נעזרת כעת באיש העסקים הצרפתי ראשיד נאקז, שאמר בעבר כי הוא מתכווון לשלם את כל הקנסות שיופעלו נגד הנשים שעוטות את הבורקה או הרעלה.
אחמאס אינה האישה הראשונה שנגדה מופעל החוק האוסר לבישת בורקה. נאג'אט נאיטאלי נקנסה בסכום של 80 אירו אחרי שנתפסה לובשת את הרעלה המלאה בצפון פריז בחודש אפריל האחרון, אך המקרה שלה טרם נידון בבית המשפט.
זה לא הקנס - אלא העיקרון
"זו הפרה של החוקים האירופים. לא אכפת לנו כמה גבוה הקנס, אלא העיקרון. אנחנו לא מוכנים לקבל את העובדה שנשים נכנסות לכאן מפני שהן מביעות את אמונתן בפומבי", אמרה אחמאס לכתבים הרבים שהמתינו לה מחוץ לבית המשפט יחד עם מפגינים שהגיעו לתמוך בה.
רק לפני כמה חודשים הנשים המוסלמיות בצרפת הגיעו לרשויות משרדי רשות מקומית בצפון פריז עם עוגת יומולדת ליו"ר הרשות, אחד מאנשיו של הנשיא סרקוזי, כשלגופן -בורקה.
במהלך החודשים האחרונים, שוטרים רבים דרשו מנשים מכוסות שפגשו ברחבי ערי צרפת להסיר את הרעלות ולשלם דוח שהוצא במקום.
צרפת היא המדינה האירופית הראשונה שהוציאה חוק בנושא הרעלות, ומאז שוקלות ממשלות חוקים דומים בכל רחבי היבשת. "אני ממשיכה ללבוש את הרעלה למרות שכל יום של חיי, הופך לגיהנום של עלבונות ורדיפות - בכל יום", מסכמת אחמאס.