על רקע התמונות הקשות של מחוסרי בית ורבבות הגופות מתחת להריסות, נלכד בכל זאת בעדשת המצלמות בהאיטי ההרוסה רגע מרגש, שנראה כמו לקוח ממחזה סוריאליסטי במיוחד.
עשרות תושבי המדינה הענייה, שעדיין לא מעכלים את אסון הטבע שזרע הרס באי, התאספו סביב מתנדבי זק"א וביקשו להודות לאנשי החילוץ מקרב לב. אחרי שלמדו את הלחן והמילים בעברית, פצחו המקומיים בשירה יחד עם אנשי המשלחת וזימרו: "הבאנו שלום עליכם".
התקשורת מהללת את הסיוע הישראלי
בהאיטי ממשיכים להישמע שבחים על אופן פעילותו של בית חולים השדה שהקימה המשלחת הישראלית לאי. כתבת רשת CBS שהצטרפה הלילה למסע החילוץ והטיפול בכמה מתושבי האי שנפצעו קשה, ביקרה גם בבית החולים הישראלי, נפעמה מאופי פעילותו - ותיעדה את הצוותים הישראלים.
כתבת התחנה, רופאה במקצועה תיארה את ההגעה לבית החולים כרגע בו תחושת הביטחון חוזרת. "הגענו למחנה מאיר פנים בצורה יוצאת דופן - בית החולים הישראלי, ה'רולס רויס' של רפואת החירום". היא המשיכה בתיאוריה ודיווחה: "הם הקימו אותו בשמונה שעות, והוא יכול לטפל ב-500 מקרים ביום".
במהלך הביקור, שוחחה הכתבת גם עם אחד מראשי המשלחת הישראלית. "היינו בקוסובו, היינו בטורקיה, הודו ובקניה, זהו האסון הגדול ביותר שראיתי", אמר אל"מ איציק קרייס, סגן מפקד המשלחת. לנו נותר לקוות, כי התמונות הללו שולחות מסר נעים בהרבה מהאופן בו מוצגים צה"ל וישראל בדרך כלל בתקשורת העולמית.
הסלולרי תיעד את האיטי רועדת
חמישה ימים אחרי האסון הכבד בהאיטי, נחשפות עוד ועוד תמונות המתעדות את הרגע בו רעדה האדמה באי הקטן והעני בקריביים. הבוקר מפורסמות תמונות חדשות, בהן נראים הרגעים הראשונים של רעידת האדמה בבירה פורט-או-פרינס.
את הקלטת, שצילם סטודנט לעיתונות מאוניברסיטת קולומביה בשם אריק פארקר באמצעות הטלפון הסלולרי שלו. פארקר שהה באי במסגרת עבודת תזה שלו. בתמונות ניתן לראות את הפאניקה וההיסטריה הראשוניים ברגעים שרעש האדמה זעזע את האי. בצילום אף ניתן לראות את פארקר עצמו מצליח לחלץ ילד מקומי מבין ההריסות.
בישראל שוקלים לאמץ ילדים מהאיטי
בתוך כך, בישראל ממשיכים לגבש תוכניות לימים שלאחר עזיבת משלחת הסיוע הישראלית את האיטי. שגריר ישראל לרפובליקה הדומיניקנית, שמשמש גם כשגריר ישראל להאיטי השכנה, הציע למשרד החוץ לאמץ כ-50 ילדים מהאיטי, שטופלו בבית החולים הישראלי במדינה ולאחר שיבריאו אין לאן לשלוח אותם מכיוון שהוריהם קיפחו את חייהם ברעש האדמה. במשרד החוץ מסרו כי הצעתו של השגריר תבחן, אך לא ברור אם יהיה ניתן מבחינה משפטית לאמץ את הילדים.
בין אם תאושר הצעתו של השגריר ובין אם לאו, משרד החוץ נערך להקמת כפר ילדים שיקלוט מאות ילדים ובני נוער שהתייתמו מילדיהם בעקבות האסון שפקד את המדינה. משרד החוץ מתכנן כי מורות חיילות ומדריכי נוער מתנדבים יישלחו מהארץ ויסייעו לילדים.
רעש האדמה בהאיטי - סיקור מיוחד:
הסלולרי תיעד: הרגע בו האיטי רעדה
דיווח: רעש אדמה עז פקד את האיטי
הערכות: רבבות נהרגו ומיליונים יישארו ללא קורת גג