לאחר מצב החירום שהוכרז בחמש מדינות בצפון-מזרח ארצות הברית, דיווחה סוכנות הידיעות רויטרס כי אדם אחד נהרג ומאות אלפים נותקו מזרם החשמל. אמש הורו מושלי חמש מדינות לתושבים להישאר בבתים ואסרו על נסיעה בכבישים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
במדינת מסצ'וסטס דווח על 200 אלף בני אדם שנותרו ללא חיבור לזרם החשמל, ברוד איילנד נמסר על כ-100 אלף ובקונטיקט כ-30 אלף. החזאים האמריקנים מגדירים את הסערה כאחת החזקות במאה השנים האחרונות. "ככל שהסופה תתחזק - היא תצבור כוח הרסני במיוחד", הזהיר מושל מסצ'וסטס, דבל פטריק. "הוריתי לכל עובדי המדינה שאינם עוסקים בחירום להישאר בבתים", ציין, והוסיף כי הוא "מקווה שהמגזר העסקי יפעל בצורה דומה".
השלג, שכבר התחיל לרדת במדינת מסצ'וסטס אתמול, צפוי להיערם בקצב של שבעה סנטימטרים בשעה והרוחות ינשבו במהירות של מעל 120 קמ"ש. כוחות הביטחון במדינה נערכים לטיפול בהפסקות חשמל נרחבות, שיטפונות וגאות גבוהה בכל איזורי החוף.
"אנשים צריכים לקחת את הסופה הזאת ברצינות" אמר אתמול מושל קונטיקט, דן מאלוי, והפציר בתושבים: "אנא מכם, הישארו בבתים אלא אם ישנו מצב חירום מוחשי"
המשמר הלאומי נערך: גייס אלפים
השיבושים שגרמה הסופה - עוד טרם הגיעה - הורגשו היטב גם על פני הקרקע: חלק מתחנות הרכבת התחתית בניו יורק נסגרו ומפזרות המלח ומפלסות השלג הוצבו בכוננות כדי למנוע מהקור העז להקפיא את החיים בתפוח הגדול. נוסף על כך, הוחלט על השבתת מערכת החינוך - כליל או באופן חלקי.
התחזיות מנבאות כי בבוסטון ובניו אינגלנד ייערם ביממה הקרובה בלבד מעטה שלג בעובי של יותר מחצי מטר, שלושה חודשים בלבד אחרי ההרס שזרעה הסופה "סנדי".
עובדי חברות פרטיות התבקשו להישאר בבתיהם עד להודעה חדשה, ואילו במשמר הלאומי של המדינות שנמצאות בחזית הסופה גויסו אלפים שממתינים לאות לצאת לדרך לטיפול באירועי חירום.