תומס ג. סרג'נט בן 68 וכריסטופר א. סימס בן 69 זכו היום יחדיו בפרס נובל לכלכלה לשנת 2011. כך הכריזה בצהריים (שעון ישראל) הוועדה השוודית שמעניקה את הפרס היוקרתי.
השניים יגיעו לסטוקהולם בירת שוודיה ב-10 בדצמבר, לקבל את המדליה המוזהבת ואת הפרס הכספי. שני החוקרים האמריקנים מהאוניברסיטאות NYU ופרינסטון, קיבלו את הפרס על "מחקרם האמפירי בנושא גורמים והשפעות במאקרו-כלכלה". המחקר בוצע בשנות ה-70 וה-80, אך נמצא כעת רלוונטי מאי פעם.
על פי הוועדה, השניים פיתחו שיטה למענה על שאלות כמו "איך צמיחת הכלכלה והאינפלציה משפיעות על עלייה זמנית בריבית של אחוזי המס". בהודעת הזכייה נמסר כי "כיום, שיטתם של השניים היא כלי הכרחי בניתוח נתונים מאקרו- כלכליים".
מעבר למעמד המכובד, יקבלו לידיהם הזוכים פרס כספי של 10 מיליון קרונות שוודיות - כ-1.5 מיליון דולרים. עם היוודע דבר הזכייה, יצרו המארגנים קשר עם פרופסור סימס הנרגש, שאמר להם: "לא ציפיתי לזכות בפרס. אבל אני לא יכול להיות מאושר יותר מאשר להתחלק בפרס הזה עם עמיתי סרג'נט".
בשנה שעברה זכו בפרס הכלכלנים האמריקנים דייל מורטנסן, פיטר דיימונד וכריסטופר פיסרידס, שפיתחו יחדיו הסבר לתופעה של אחוזי אבטלה גבוהים, למרות היצע גדול במשרות.
פרס נובל לכלכלה לא נמצא בין הפרסים המקוריים שיוסדו על ידי אלפרד נובל בשנת 1895, והתואר ניתן לראשונה רק בשנת 1968. באוקטובר 2005 זכה בפרס הפרופסור הישראלי ישראל אומן, על מחקרו בתחום תורת המשחקים, יחד עם פרופסור תומס שילינג האמריקני. בשנת 2002, זכה דניאל כהנמן הישראלי בפרס על שילוב של מחקר פסיכולוגי בכלכלה.