יישאר צעיר לנצח?: מקדונלד'ס ספגה בשנים האחרונות לא מעט מהלומות וביקורת על רקע איכות ומקור המזון שהיא מוכרת בסניפיה ברחבי העולם. בארה"ב מתחילה ביממה האחרונה מה שעשויה להיות הסערה הבאה בתחום - המבורגר שנמכר ברשת לפני לא פחות מ-14 שנים, לא השתנה כמעט בכלל.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
חיי נצח הם אולי דבר שבני האדם מחפשים מאז ומעולם, אבל לא בטוח שזו תכונה רצויה עבור ההמבורגר שלהם. דיוויד וויפל, תושב יוטה, הצליח בדרכו המשונה לשמר המבורגר משנת 1999. לטענתו, זה קרה לגמרי במקרה, אבל הצליח לעורר את סקרנותו - במקום למצוא מאכל עבש ורקוב, הוא מצא המבורגר שלם, זהה כמעט לגמרי לזה שקנה אי אז לפני 14 שנים.
המקרה המוזר נחשף בתוכנית הטלוויזיה האמריקנית "הרופאים" או "The Doctors", והצליחה להשאיר את פאנל התוכנית פעור פה. גם וויפל עצמו השתתף בתוכנית, ובשיחה טלפונית הסביר כיצד גילה את העניין. "אם הפטריות והחרקים לא אוכלים את זה, אולי גם אנחנו לא צריכים לאכול את זה?", שאל אחד ממשתתפי הפאנל, "אם זה אורך חיי המדף של המוצר, מה זה עושה לאורך חיי המדף שלנו?".
"קניתי אותו כדי להראות לכמה אנשים כיצד אנזימים עובדים וחשבתי שהמבורגר זה רעיון טוב כי חשבתי שהוא יירקב. השתמשתי בו במשך כמה חודשים, ואחר כך שכחתי ממנו, כשהוא מושלך בתוך מעיל שנזרק בתא המטען של הרכב שלי. הוא שכב שם במשך שנים עד שמצאנו אותו".
מסתבר שזו לא הפעם הראשונה בה נצפתה התופעה הזו, של מזון שפשוט מסרב להירקב. בשנת 2010, קנג'י לופז-אלט ביצע מספר בדיקות על סדרה של המבורגרים ובדק אם ירקבו. הוא מצא כי "המבורגר אינו נרקב כי יש הוא קטן באופן יחסי ובעל שטח פנים גדול שמאפשר לו להפטר מלחות מהר מאוד. ללא לחות, לא גדלות בקטריות ואין עובש".
מתברר, אגב, שהתופעה הזו נצפתה לא רק בקרב המבורגרים. בספר שעסק במזון מעובד מצאה הכותבת מלני וורנר כי גם סנדוויצ'י עוף המיוצרים כמזון מהיר, גוואקמולי שנקנה בחנויות וגבינה אמריקנית נדמים כמזונות בני אל-מוות.