הפרלמנט בניקוסיה דחה הערב ברוב עצום הצעת חוק להטלת מס על הפיקדונות הבנקאיים של תושבי האי. ההצעה להטיל את המס הזה התקבלה בביקורת חסרת תקדים בקפריסין ושלחה תושבים רבים להסתער על הבנקים. כעת חוששים באיחוד האירופי מכך שקפריסין לא תעמוד בתנאי תכנית החילוץ שהוצבה לה, במסגרתה הייתה אמורה לקבל הלוואה של 13 מיליארד דולר.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
56 מהמחוקקים הצביעו נגד הטלת המס, 36 תמכו בו ו-19 חברי קואליציה נמנעו. בהפגנה ספונטנית שהתפתחה מחוץ לבניין הפרלמנט צעקו התושבים "קפריסין שייכת לקפריסאים". על הצבעת הפרלמנט בניקוסיה השקיפו היטב אזרחי האיחוד האירופי. כעת תיאלץ קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל להתכנס עם ראשי ובנקי האיחוד בניסיון להבין כיצד לצאת מהתסבוכת.
במדריד, אתונה, ליסבון ודבלין דווקא נושמים אולי לרווחה הערב. ניסיון מוצלח להטיל מס על הפיקדונות הבנקאיים של הכלכלה הקטנה באי הים תיכוני הייתה עשויה להוביל למיסוי דומה גם על יתר המדינות שעשויות לקבל או כבר מקבלות סיוע כלכלי מהאיחוד האירופי. הסיוע הכלכלי נועד לכסות את חובותיה של קפריסין. על פי פרסומים שונים, חלק גדול מהחוב מוחזק על ידי גורמים ברוסיה. נשיא רוסיה ולדימיר פוטין טען היום כי התנאים שמעמידים בפני קפריסין "אינם הוגנים".
ניקוס אנאסטיאדס, נשיא קפריסין שנבחר לפני ארבעה שבועות בלבד, אמר כבר במהלך היום לכתבים שהוא צופה שהפרלמנט ידחה את הטלת המס מעוררת המחלוקת: "הם חושבים שזה לא צודק ונוגד את האינטרסים של קפריסין". בסוף השבוע אמר שלקפריסין אין ברירה אלא לקבל את הטלת המס, מכיוון שדחיית התנאים לקבלת הסיוע עשויים לגרום לאי להיפרד מהאיחוד האירופי ולהגיע לשפל כלכלי חסר תקדים.
מאז הוכרז לפני מספר ימים על הטלת המס, רבים מתושבי האי לא המתינו למחוקקים והסתערו על הבנקים כדי למשוך את כספם. במשרד האוצר במדינה חוששים מקריסה של הבנקים, בין אם ההצעה תאושר בהמשך ובין אם תידחה.