כואבים והמומים מהטבח בבית הספר היסודי, בעיר ניוטאון שבקונטיקט מנסים לעכל את גודל הטרגדיה, ומפנים אצבע מאשימה לעבר חוקי הנשק המקלים הנהוגים בארה"ב. חלק מהתושבים כבר מתארגן למאבק ומתכנן הפגנת מחאה בוושינגטון בדרישה לרפורמה שתגביר את הפיקוח על החזקת נשק.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בעיר הקטנה והשלווה, בה נערכות היום עשרות הלוויות, מחבקים את המשפחות שאיבדו את יקריהן ומנסים לנחם ולעודד. בצד האבל הכבד, תושבים מניוטאון פועלים לארגן הפגנה ראשונה מול הקונגרס האמריקני, במטרה לעורר דיון ציבורי בסוגייה מעוררת המחלוקת של הקלות בה ניתן לרכוש ולהחזיק נשק בארה"ב.
"ננסה בקרוב לארגן עצרת גדולה של תושבי ניוטאון נגד חוקי הנשק", אמר לי שול, תושב העיר ואחד הפעילים המרכזיים בנושא, שבתו הצעירה לומדת בבית הספר בו אירע הטבח. "הטרגדיה רק תהפוך לגדולה יותר אם לא תהיה רפורמה משמעותית שתצא מהאסון הזה".
בולטימור: תורים ארוכים להחזרת נשקים אישיים
הנשיא אובמה, שצפוי להגיע הערב לניוטאון על מנת לכבד את זכר הקורבנות, מסר תגובה פושרת בעניין וציין כי בכוונתו לפעול באופן משמעותי בנושא חוקי הנשק, אך לא פירט כיצד יעשה זאת. רבים בארה"ב מטילים ספק ביכולת שלו לשנות את החוק, וזאת בשל תרבות הנשק המושרשת בארה"ב וכוחן הרב של יצרניות הנשק והלובי אותו הן מפעילות.
"לקרוא לפעולה משמעותית זה לא מספיק", תקף ראש עיריית ניו יורק מייקל בלומברג את דבריו של אובמה. "צריך פעולה מיידית, שמענו את הדיבורים האלה בעבר, אך מה שלא ראינו זו מנהיגות - לא מהבית הלבן ולא מהקונגרס".
בינתיים, בעיר בולטימור החליטו השלטונות בשיתוף פעולה עם רשת סופרמארקטים מוכרת, לפעול באופן עצמאי על מנת לטפל בבעייה. הם הציעו לכל תושב שיחזיר את נשקו האישי תלוש של 100 דולר לקנייה ברשת המזון. בעקבות הפרסום הגיעו מאות תושבים למקום שטענו כי הושפעו עמוקות מהמקרה בקונטיקט. ביום אחד הצליחו לאסוף שם כ-600 כלי נשק, ואולי העניקו תקווה מחודשת לאומה כולה.