תמונתו של זוכה מדליית הזהב, טל פליקר, שר את "התקווה" על רקע המנון פדרציית הג'ודו בטורניר הגראנד סלאם באבו דאבי צרמה לישראלים רבים, ומתברר שגם ליאן קום, מייסד וואטסאפ. המיליארדר היהודי פרסם פוסט בו הוא מביע ביקורת על החלטת המארגנים שלא לאפשר לספורטאים הישראלים להופיע עם סמלי המדינה או להשמיע את ההמנון ושיתף בעמוד הפייסבוק שלו את ה"תקווה".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"מאחר שהם מסרבים להראות את דגל ישראל או להשמיע את ההמנון הישראלי בטורניר הגראנד שלהם באבו דאבי, אני רק אניח את זה כאן", כתב היזם וצירף קישור לעמוד יוטיוב ובו המנון "התקווה". ברקע הסרטון ניתן לראות תמונות של כלי צבא ותרבות ישראלית.
המיליארדר היהודי המתגורר בארצות הברית, מרבה לפרסם בעמוד הפייסבוק שלו פוסטים התומכים בישראל. כך למשל פרסם גם את ביקורו של מנחה הטלוויזיה קונאן אוברייאן בארץ, וכן ציין את יום העצמאות ומועדים אחרים לקהל של עשרות אלפי העוקבים שלו.
במהלך הטורניר המוצלח גרפה הנבחרת הישראלית לא פחות מחמש מדליות שונות. המדליסט האולימפי מריו, אורי ששון, זכה במדליית הארד, גם פיטר פלצ'יק, טוהר בוטבול וגילי כהן זכו במדליות באותו הצבע. הג'ודאי טל פליקר סיים עם הישג מרשים במיוחד וזכה במדליית הזהב.
מאמן נבחרת הגברים של ישראל, אורן סמדג'ה, אמר על ההישגים בטורניר: "נבחרת ישראל גברים בג'ודו הופכת למעצמה והיא אחת מהנבחרות הטובות בעולם". על האיסור שהטילו מארגני התחרות באבו דאבי להופיע עם סממנים ישראלים וההוראה שלא להשמיע את "התקווה" בטקסי המדליות אמר סמדג'ה: "אנו שגרירי מדינת ישראל. גם בלי הדגל על הגב כולם יודעים מי אנחנו והכי חשוב מאיפה באנו. אנו נלחמים למען תושבי מדינת ישראל. ולמען הדגל. תמיד. אף אחד לא ישבור אותנו".
גם יו"ר איגוד הג'ודו הישראלי, משה פונטי, התייחס להישגים: "איגוד הג'ודו הישראלי מוכיח בכל תחרות ותחרות שנבחרת ישראל היא אחת הנבחרות הטובות בעולם, גם בזכות האיכות וגם בזכות העומק שיש בשתי הנבחרות שלנו. התוצאות הללו מגיעות כתוצאה מעבודה סזיפית וקשה ללא פשרות, עם דרך אחת שמובילים מאמני הנבחרות שני הרשקו ואורן סמדג׳ה במשך שנים".
"הוכחנו גם למדינה שלנו שאפשר לסמוך עלינו, גם בשל העובדה שכל העולם יודע שאנו מתחרים באבו דאבי למרות הקשיים שהערימו עלינו המארחים", הוסיף. "נמשיך באותה דרך ונגביר את הקצב מתחרות לתחרות".