תושבי הבירה ההודית ניו דלהי נחנקים: רמת המזהמים המסוכנים באוויר שנקראים PM2.5 - כלומר, כמות החלקיקים באוויר שקטנים מספיק כדי להיכנס ולזהם את הריאות - הגיעה לרמה כפולה מזו שנחשבת לסכנה לבריאות. על פי הודעת השגרירות האמריקאית בעיר, הגיעה הבוקר (שלישי) רמת החלקיקים ל-703, כשהרשויות בהודו מגדירות כל רמה מעל 300 כלא בריאה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
עוד דיווחה השגרירות כי בחלקים מסוימים של ניו דלהי, איכות האוויר נמצאת מעבר לקריאה המקסימלית של 999 - רמה השווה לעישון 50 סיגריות ביום. בעקבות הרמות החריגות קורים הרופאים בבירה ההודית לסגור את בתי הספר, וכן לבטל או לקצץ את המרתון שאמור להתקיים בעיר ב-19 בנובמבר, מחשש לבריאות הרצים. "אנחנו נמצאים במצב חירום רפואי", הזהיר ד"ר ארווינד קומאר מבית החולים סר גנגה רם. "החיים של כולנו מתקצרים".
איכות האוויר של ניו דלהי הולכת ויורדת לקראת החורף, כשהאוויר הקריר לוכד את החלקיקים המזהמים קרוב יותר לאדמה ומונע מהם להתפזר באטמוספירה. הזיקוקים שממלאים את שמי העיר בחגיגות ה"דיוואלי" מטנפים את האוויר עוד יותר ומתווספים לזיהום מנועי הדיזל, תחנות הכוח הפחמיות ופליטות הרעלים מהתעשייה בעיר.
כעת, קוראים תושבי ניו דלהי לממשל ולחברה לפעול בדחיפות כדי להגן על הסביבה, עם ההאשטג SMOG# - ההאשטאג הפעיל ביותר הבוקר בניו דלהי. "ברגע שיצאתי מהבית התחלתי להשתעל, הייתה לי תחושה בוערת בעיניים", סיפר הבנקאי נארש ידב. "הממשלה לא יכולה לפתור את הבעיה הזאת לבדה - אנשים צריכים להשמיע קול ולעזור לממשלה להגן על הסביבה".
בבקרת הזיהום המרכזית של הודו אומרים הבוקר שהתנאים עשויים להיות קשים עוד יותר בשל הלחות באוויר והיעדר רוח. בשנת 2014 ארגון הבריאות העולמי הגדיר את ניו דלהי כעיר המזוהמת ביותר בעולם. דוח שפורסם בכתב העת הרפואי Lancet בחודש שעבר טען שהזיהום גרם למותם של 2.5 מיליון בני אדם ברחבי הודו במהלך שנת 2015.