ג'ראד קושנר הפעיל בדצמבר בשנה שעברה לחץ כבד על הגנרל מייקל פלין, היועץ לביטחון לאומי לשעבר של ארה"ב בממשל טראמפ שהודח מתפקידו, ליצור קשרים עם גורמים רוסיים. זאת כדי לבטל את ההצבעה באו"ם בהובלת ממשל אובמה על החלטה 2334, שקבעה כי ההתנחלויות אינן חוקיות - כך דיווחו הערב (שישי) כלי תקשורת בארצות הברית.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
פלין, הגורם הבכיר הראשון שנגדו הוגש כתב אישום במסגרת חקירת המעורבות הרוסית בבחירות לנשיאות, הודה הערב במסגרת עסקת טיעון בבית משפט פדרלי במדינה ששיקר ל-FBI בנוגע לפגישות שקיים עם גורמים רוסיים בדצמבר 2016 וייתכן שיהיה "האקדח המעשן" שיוכיח כי מטה הבחירות של טראמפ ניהל קשרים עם הקרמלין.
במסגרת עסקת הטיעון הודה פלין בין היתר שגורם בכיר באחוזת טראמפ, המועמד הרפובליקני לנשיאות דאז, ביקש ממנו במאר א-לגו באותו חודש "לעשות הכל" כדי לסכל את ההצבעה במועצת הביטחון של האו"ם. החלטה שגינתה את ההתנחלויות בהובלת הנשיא לשעבר אובמה וממשלו, שהעלו את הנושא להצבעה לאור מחאתם על הקיפאון במשא ומתן בין ישראל והפלסטינים.
דיווח: קושנר לחץ על פלין לשוחח עם הרוסים
לשם ביטול ההצעה, כך על פי הדיווחים בארצות הברית, ביקש ממנו קושנר ליצור קשר עם שגריר רוסיה בוושינגטון סרגיי קיסליאק ולבקש ממנו שהקרמלין יטיל וטו על ההצבעה. פלין הבטיח הערב לשתף פעולה באופן מלא עם צוות החקירה בראשות החוקר המיוחד רוברט מולר.
בתגובה לעסקת הטיעון, פרסם פלין הצהרה מטעמו בה מסר כי המעשים בהם הודה אינם פסולים, אך לדבריו שיתוף הפעולה עם התובע המיוחד מולר הוא אינטרס אישי שלו ושל משפחתו, כמו גם של האומה האמריקנית כולה. באם יורשע, ייתכן וייגזר על פלין עונש כבד של עד חמש שנות מאסר.
הבית הלבן הגיב לפרסומים בטענה מפתיעה, לפיה היה זה ממשל אובמה שאישר את ההתקשרות בים פלין לשגריר הרוסי, בתקופה שקדמה לכניסתו של טראמפ לתפקיד. כתב רשת CNN שהביא את תגובת הבית הלבן ציין כי זו תגובה חריגה מצד ממשל טראמפ.
פלין הודה מוקדם יותר כי מסר עדויות שקריות לחוקרי ה-FBI, בין היתר בנוגע למקורות המימון של נסיעותיו לחו"ל, כולל נסיעתו לרוסיה ב-2015. באותו ביקור ברוסיה, קיבל פלין 45,000 דולר כדי לנאום באירוע במוסקבה. על פי הדוח, פלין טען בחקירה כי הנסיעה מומנה על ידי "חברות אמריקניות". דוח החקירה קובע במפורש שפלין "לא קיבל כל תגמול ממדינה זרה". בנוסף, טען פלין בפני החוקרים כי אין לו קשרים משמעותיים עם בכירים במדינות זרות, אך הוא תועד כשהוא יושב ליד נשיא רוסיה ולדימיר פוטין בארוחת ערב ב-2015.
"עלינו לדעת מה הנשיא, סגן הנשיא והבית הלבן ידעו על גנרל פלין, ומתי הם ידעו זאת", נכתב במכתב שהוגש לוועדה. הבקשה מגיעה לאחר שחשף ה"נוי יורק טיימס" כי צוות המעבר של טראמפ ידע שבועות לפני הכניסה הרשמית של טראמפ לתפקיד, כי פלין היה תחת חקירה בחשד שעבד עבור ממשלת טורקיה במהלך קמפיין הבחירות.
באותו היום גם הודיע פלין כי הוא מסרב למסור לוועדת הסנאט את המסמכים שלו שעל פי החשד - חושפים את ההתקשרות שניהל עם שגריר רוסיה בימי הקמפיין. כלי התקשורת האמריקניים תהו לאחר ההודעה, מדוע בחר לעשות זאת. "מה יש לו להסתיר?", כתבו ברשת החדשות CNN.
סוכנות הידיעות AP, שהייתה הראשונה לדווח על כוונתו של פלין שלא לציית לזימון שקיבל ולמסור את המסמכים לוועדה, ציטטה מומחים לענייני החוק והחוקה האמריקנית שטוענים שפלין כבר התבטא בעבר נגד מה שהוא הגדיר "דרישה לא הוגנת" לשתף פעולה עם הוועדה שמבקשת להפליל אותו, אך חודשים לאחר מכן הוא הודה באותן עבירות שניסה לטייח במסגרת עסקת טיעון.