ארגון "עיתונאים ללא גבולות" פרסם היום (שני) דוח שמסכם את מספר העיתונאים שנהרגו ברחבי העולם בשנה החולפת במסגרת מילוי תפקידם. מהדוח של הארגון עולה כי לפחות 57 עיתונאים ו-17 בלוגרים ואנשי מדיה נהרגו ב-2016.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הארגון שמקדם את חופש העיתונות מדווח כי 19 מתוכם נהרגו בסוריה, 10 נהרגו באפגניסטן, 9 במקסיקו ו-5 בעירק. למרות שמדובר בירידה במספר ההרוגים מאשתקד, אז נהרגו 67 עיתונאים, על פי הדוח, כמעט 75% מההרוגים נפגעו כתוצאה מ"אלימות מכוונת וממוקדת".
הארגון מייחס את הירידה לעובדה שכתבים רבים ברחו ממדינות שנעשו מסוכנות במיוחד, בדגש על סוריה, לוב, תימן, אפגניסטן ובורונדי. לדבריהם, בריחת העיתונאים מאזורים מוכי סכסוך הביאה ליצירת "חורים שחורים במקום בו שלטון החוק נעדר", ומגיעה כתוצאה ממדיניות של השתקה ומשטרים ש"צדים" אחר כתבים.
בדוח מפורטים מקרים כמו במקסיקו, שבה עיתונאים נאלצו לשמור על רמה מסוימת של צנזור עצמי כדי להינצל מרצח. באפגניסטן, כל 10 העיתונאים נרצחו בשל עבודתם. שבעה מתוכם, בהן שלוש נשים, נהרגו בפיגוע התאבדות של ארגון הטליבאן בחודש ינואר שפגע במיניבוס של חברת טלוויזיה מקומית.
"האלימות כלפי עיתונאים נעשית יותר ויותר מכוונת", הבהיר מזכ"ל ארגון עיתונאים ללא גבולות, כריסטוף דלוואר. "ודאי שתוקפים ורוצחים אותם בשל היותם עיתונאים. המצב המסוכן הזה מצביע על הכישלון של יוזמות בינלאומיות שנועדו להגן עליהם, ומהווה גזר דין מוות לעיתונות עצמאית באזורים שמפעילים צנזורה ותעמולה".
הארגון קרא למזכ"ל האו"ם הנכנס אנטוניו גוטיירז למנות נציב מיוחד להגנה על עיתונאים.