לרוב כשעולה נושא התחלואה במדינות המתפתחות בעולם, חושבים מיד על מחלות כמו איידס, מלריה וטיפוס. אך כעת מתברר שאותן מחלות, חמורות ככל שיהיו, כלל אינן גורם התמותה העיקרי בעולם. דוח חדש שפרסם האו"ם חושף כי דווקא המחלות הניתנות לריפוי - דלקת ריאות ושלשולים - הן המחלות הגורמות למספר הגדול ביותר של מקרי מוות בקרב ילדים.
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
במדינות המערב המתפתחות נחשבות דלקת ריאות ושלשולים למחלות קלות יחסית ויש להן תרופה מוכרת. דוח ארגון יוניס"ף של האו"ם חושף כי בכל שנה מתים 1.4 מיליון ילדים ברחבי העולם רק משתי המחלות הללו - יותר מכל המחלות האחרות.
על פי הדוח, רוב מקרי המוות שנגרמים כתוצאה משתי המחלות הללו מדווחים במדינות המתפתחות ובמדינות העולם השלישי. "המחלות הללו גורמות למספר מקרי מוות לא פרופורציונלי והן יחסית קלות לריפוי", הסביר סמנכ"ל יוניס"ף. "אך הן ממשיכות לקבל רק שבריר מהמשאבים של ארגוני הבריאות בעולם ואין בכך כל היגיון".
דלקת ריאות היא המחלה הזיהומית הגורמת למספר הגודל ביותר של מקרי מוות בקרב ילדים מתחת לגיל 5 וגרמה לכמעט מיליון מקרי מוות רק ב-2015 - יותר ממלריה, שחפת, חצבת ואיידס ביחד.
על פי הדוח, כמעט מחצית מהמקרים של דלקת ריאות בקרב ילדים נגרמים מזיהום אוויר, ועל כן בארגון הפצירו במנהיגי העולם להעלות את הנושא לסדר היום בוועידת האקלים שתתקיים במרוקו. "2 מיליארד ילדים חיים באזורים בהם זיהום האוויר חצה את הרמות המותרות, והדבר גורם לתחלואה גובהה ולמקרי מוות רבים", הבהירו בארגון.