יממה לאחר שהועלתה הכוננות בבריסל לרמה הגבוהה ביותר ולאחר שאותר חומר כימי ליד בירתה של בלגיה, מספרים התושבים לחדשות 2 Online על העיר שהשתנתה ברגע ועל החשש מאיום הטרור.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"אנחנו עוקבים כל הזמן אחרי הדיווחים", מספרת שרון, ישראלית המתגוררת בבריסל. "ראש ממשלת בלגיה ביקש מהאזרחים שלא יהיו בפאניקה, אבל ההתנהלות בעיר נראית היסטרית עם החסימות".
לדבריה, "אנחנו מקווים ששגרת החיים תימשך, אבל האירועים האחרונים מדאיגים מאוד כי אנחנו חוששים שזה יגיע לכאן. אירופה כבר לא בטוחה כמו פעם, זה לא רק בריסל. הרשויות פה הזניחו את הביטחון. פתאום אחרי הטרור בפריז הם נזכרו".
"אנשים נמנעים מללכת למרכז העיר", סיפר סטפן קישל, תושב העיר. "אני עומד פה כבר יותר מ-15 דקות, ועוד לא ראיתי אפילו אדם אחד הולך לכיוון העיר בערב יום שבת, מה שבדרך כלל קורה עם הרבה חבר'ה צעירים".
"אפשר להרגיש את המתח באוויר", הוסיף הרב מנחם מרגולין, מנכ"ל איגוד הארגונים היהודים באירופה. "הרחובות יחסית ריקים מאדם, המטרו סגור, חצי מהעיר מושבתת. ראש העירייה קרא לאנשים להישאר בבתיהם ולסגור את בתי העסקים ובתי הקפה".
"העובדה שמסתובבים הרבה כוחות ביטחון ומשוריינים מוסיפה לחרדה של כולם", תיאר הרב מרגולין. "עם זאת, חשוב להגיד שבשבילנו (היהודים) לא מדובר במשהו חדש. כמות ההתקפות האנטישמיות באירופה מראה שהמצב נפיץ מאוד. בשביל הקהילה היהודית, רמת הכוננות הזאת קיימת כבר כמה שנים".
עזית קלמן, גם היא תושבת הבירה הבלגית, צילמה עבורנו כמה מהמקומות המרכזיים בעיר על מנת להדגים כיצד נסגרו והפכו למיותמים מאדם כמעט לחלוטין - משוק חג המולד, בתי הקפה ועד לתחנת הרכבת הגדולה של בריסל.
"ביטלו הרבה נסיעות ברכבת כדי שאנשים פשוט לא יגיעו לכאן", היא אמרה. "בתחנה הגדולה באמצע אירופה אין אף אחד. אני לא רואה הרבה משטרה. לפי מה שאומרים בטלוויזיה, הם פשוט לא יכולים להשגיח על כל המקומות בבריסל, ולכן הם לקחו החלטה לסגור את הכל".