תשעת התרמילאים הישראלים שנתקעו על גדות נהר "ריו-ורדה" שבבוליביה הצליחו לחלץ את עצמם ולהגיע לכפר סמוך. הצעירים יצרו קשר עם קרוביהם באמצעות מכשיר איכון לוויני ודיווחו כי מצבם טוב, וכי לא נשקפת סכנה לחייהם. בכוונת התשעה, בשנות העשרים המוקדמות לחייהם, להמשיך בטיול כפי שתכננו במקור וכעת הם נחים אחרי החוויה בעיר לה פאס.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
התרמילאים נתקעו על גדות הנהר בעקבות הגשמים העזים שירדו באזור בימים האחרונים והעלו את עוצמת ומפלס המים תוך שעות ספורות. כתוצאה מכך נגרם נזק לרפאסודה שבה שטו הישראלים והם איבדו ציוד רב. אחד הישראלים נשא עמו מכשיר "מגנוס לווייני" שמאפשר שידור הודעות מצוקה ותכתובות טקסט. באמצעות המכשיר יצר קשר עם חברת האיתור והחילוץ של חיליק מגנוס. גם משרד החוץ עודכן בנושא ומשלחת יצאה אל הקבוצה, אך כאמור לא היה בה צורך בסופו של דבר.
"החבר'ה יצאו לשייט רפסודות שזה דבר מקובל ושגרתי, אבל צריך לזכור שבכל פעילות כזו יש סיכון", מסביר חיליק מגנוס, בעל חברת החילוץ שהוסיף: "מה שקרה במקרה הזה הוא שמפלס המים על בשלושה מטרים תוך זמן קצר. לכן הם נאלצו להחנות במעמקי הג'ולגל ולא על הגדה שהוצפה מים". בעקבות החנייה במקום הלא שגרתי, צוות החילוץ הראשון שיצא לאתר את התרמילאים לא הבחין בהם .
לאחר שירדו המים, ניסו הישראלים ומדריכם המקומי לצאת שוב לדרך, אך במהרה הבינו כי עדיין לא בטוח לשוט בנהר. הם חזרו שוב לעומק הג'וגל ושידרו שוב אות מצוקה במכשיר. בעקבות שידור האות, התארגנה משלחת חילוץ נוספת לצאת לדרך. למזלם של המטיילים, מפלס המים החל לרדת והם הצליחו לצאת לדרכם בבטחה. הם שלחו הודעת הרגעה לחברת החילוץ וסיימו את השייט באחד הכפרים משם המשיכו לעיר לה פאס.
"נרגעתי ברגע שידעתי שראובן והחברים שלו לא בתוך המים ושיש להם קשר עם החמ"ל", אמרה חנה קובנר, אמו של אחד המטיילים. "אני אדם מאמין, אז התפללתי וניסיתי להיות אופטימית ולשמור על קור רוח. הוא התקשר אלי ברגע שהייתה לו גישה לאינטרנט אלחוטי ואמר לי שהוא אוהב אותי ושהכל בסדר. הוא אמר שהוא ימשיך בטיול, וזה בסדר. הוא אדם בוגר והנחתי שזו תהיה החלטתו".
חיליק מגנוס, בעל חברת החילוץ מסביר כי האירוע נגמר בצורה טובה, אך הוא מדגים את החשיבות שבנשיאת מכשיר איכון לוויני בטיולי מסוג זה. "באמצעות הטכנולוגיה הזו אני יכול להתאים את עצמי למצב המצוקה בו נמצא המטייל. במקרה למשל שהתרמילאי תקוע בשטח וקר לו מאוד, או שהוא סובל מחוסר חמור במזון, אני יכול להגיב ולפעול בהתאם. זה חוסך המון זמן ומאפשר לתת את הטיפול הטוב ביותר לכל תרחיש", אמר.