קוריאה הצפונית קוראת לארצות הברית לפתוח בחקירה משותפת בעקבות מתקפת ההאקרים על חברת "סוני" - כך דיווחה היום (שבת) סוכנות הידיעות רויטרס.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בהודעה שפרסם דובר מטעם הממשל בפיונגיאנג, נמסר כי האשמות ה-FBI, לפיהן קוריאה הצפונית עומדת מאחורי המתקפה הן חסרות שחר. עוד הוסיף הדובר כי במדינה והממשל בוושינגטון יסרב להצעה לקיים חקירה משותפת - יהיו לכך "השלכות חמורות".
ה-FBI האמריקני הודיע אמש כי יש בידיו מספיק ראיות על מנת לקבוע שקוריאה הצפונית השתתפה בפריצה. "מניתוח טכני של תוכנת מחיקת המידע, נמצא קשר לתוכנות ריגול שגורמים בקוריאה הצפונית פיתחו בעבר", הדגישו החוקרים, שציינו כי יש דמיון רב בין פריצה זו לבין עבירות רשת אחרות של קוריאה הצפונית, כגון המתקפה על בנקים בדרום קוריאה ב-2013.
במקביל, רשת CNN דיווחה כי הפורצים שלחו הודעה נוספת לחברת סוני, ושיבחו אותה על ביטול הקרנת הסרט: "זה חכם מאוד שהחלטתם לבטל את הסרט - אנו מבטיחים את ביטחון המידע שלכם, אם לא תעשו צרות נוספות". כריס דוד, סנאטור לשעבר העומד כיום בראש איגוד הסרטים האמריקני, כינה את המתקפה "צעד פלילי ונתעב".
במסגרת הפריצה נחשפו תכתובות רבות של חברת הפצת הסרטים, לצד נתוני שכר ותסריטים, ולאחר מכן התקבלו איומים על פיגועים בבתי קולנוע שיקרינו את הסרט. הממשל האמריקני הגדיר את הפריצה והאיומים "נושא של ביטחון לאומי", אך הנשיא ברק אובמה קרא לאזרחים ללכת לבתי הקולנוע ללא חשש.
אובמה: "ביטול הקרנת הסרט - טעות"
אתמול ניסה להסביר מנכ"ל חברת "סוני", מייקל לינטון, את גרסת האולפנים לביטול הסרט והתראיין לרשת CNN, שם הבהיר כי החברה "לא נכנעה או התקפלה" בפני הפורצים הצפון קוריאנים. בניגוד לדברי אובמה, לינטון טען כי הרשת "לא טעתה" כשהסירה את הסרט השנוי במחלוקת "ריאיון סוף" מהאקרנים.
לדברי לינטון, הציבור והתקשורת - וגם הנשיא אובמה עצמו - "קיבלו מידע מוטעה" בנוגע לתהליך שהוביל להסרת הסרט. לדבריו, "חווינו את המתקפה החמורה ביותר ברשת בהיסטוריה האמריקנית כולה, אך עדיין נרצה שהציבור יראה את הסרט". אמש התייחס הנשיא אובמה לביטול הסרט, ואמר כי "סוני" "עשתה טעות" בביטול ההקרנות. אובמה אישר את ממצאי ה-FBI לפיהם קוריאה הצפונית - ולא האקרים פרטיים - עומדים מאחורי המעשה.
"חבל שלא שאלו אותי. אם זו התגובה לקומדיה, מה יהיה ביצירה דוקומנטרית, מה יהיה בידיעות חדשותיות שלא ימצאו חן בעיני משטר מסויים?", שאל אובמה. "ההאקרים גרמו להרבה נזק - אנחנו נגיב על כך. אנחנו לא יכולים להרשות לדיקטטור לכפות עלינו צנזורה". הנשיא הכחיש את הדיווחים הקודמים על מעורבות סינית בפריצה: "אין לנו ראיות שמדינה נוספת שיתפה פעולה עם קוריאה הצפונית".