צדק באפגניסטן: במדינה שידועה כמקום הגרוע ביותר לאישה לחיות, הורשע אדם באונס אכזרי של ילדה בת 10 כשקו ההגנה שלו היה שמדובר ב"מין בהסכמה". באולם המשפט בקאבול, הנאנסת עמדה באומץ וסיפרה על מה שעברה. בית המשפט שלח אותו ל-20 שנות מאסר, קנס אותו ב-30 אלף דולר וכעת ארגוני נשים מקווים שההחלטה תחולל שינוי ביחס לנשים במדינה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
רשת CNN דיווחה על האונס המזעזע שאירע בחודש מאי, בכפר בצפון המדינה. לאחר האירוע הקשה, הילדה נכנסה תחת חסותם של מספר ארגוני נשים שסייעו למשפחתה הענייה בסיוע משפטי ובמגורים בבירה קאבול שם התנהל המשפט. האנס, איש דת מקומי, ביקש משלוש ילדות להישאר אחרי השיעור לסייע לנקות את המסגד. כשהן סיימו, הוא ביקש מהקורבן להישאר, קשר את ידיה, סתם את פיה ואנס אותה באכזריות.
עדותה בבית המשפט נמשכה כמעט שעתיים, כשהמורשע יושב על רצפת כלוב הנאשמים אזוק בידיו וברגליו. למרות שהיא בכתה לאורך רוב עדותה, היא סיפקה תיאור מלא של החוויה הקשה שעברה. "מעולם לא אהבתי אותך, אתה הכרחת אותי לעשות את זה, הרסת לי את החיים. אללה ישנא אותך על מה שעשית לי, הוא יעניש אותך", טענה בת ה-10 באומץ מול האולם.
"מדהים שילדה קטנה מכפר קטן מוצאת צדק אמיתי"
פרקליטיו של המורשע טענו כי הוא אכן קיים יחסי מין עם הילדה, אך אלו היו בהסכמה. השופט דחה את טענותיו, שאם היו מתקבלות המשמעות הייתה ששניהם היו מקבלים מלקות על קיום יחסי מין מחוץ לנישואים. אביה של הילדה אמר שהוא מקווה שהעונש ימנע מעשים כאלו בעתיד: "כל אחד צריך להגיש בטוח כשהוא שולח את ילדיו לבית ספר או לכל מקום אחר".
משפחתה לא נרתעה ממעמדו של האיש, הגישה תלונה ושלחה את הילדה להיבדק אצל רופא, והרופא אישר שהיא אכן נאנסה. האנס נשפט על פי חוק שאוסר אלימות נגד נשים, חוק שהועבר במדינה רק ב-2009. למרות החקיקה, בארגוני נשים משוכנעים כי נשים וילדות שמנוצלות מינית לא מתלוננות מחשש להטיל קלון על המשפחה. לכן, מאוד מעודדים במדינה מההרשעה ומהעונש הכבד ומקווים שמדובר בשינוי מגמה.
העדות של הנאנסת בבית המשפט, שלמרות גילה הצעיר והטראומה האיומה שעברה מצאה את הכוחות לעמוד באומץ מול האנס, הביאה לתשומת לב רבה למקרה באפגניסטן ומחוצה לה. "זה גורם לנו להאמין שיהיה יותר צדק במדינה, ילדה קטנה מכפר מרוחק מוצאת צדק אמיתי, זה מדהים, זו הצלחה של זכויות האדם במדינה", אמרה נהיד סאמדי, בכירה בארגון לזכויות נשים במדינה.