העולם עוקב בדאגה: על פי ההערכות בנפאל, עוד 100 בני אדם נעדרים בהרי ההימלאיה אחרי סופת השלגים החמורה שפקדה את האזור. גורמים בממשל הנפאלי טוענים, שייקח עוד זמן רב למצוא את הנעדרים ואת קורבנות הסופה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
כמו בישראל, ברחבי העולם עשרות אלפים מודאגים ועוקבים אחרי הדיווחים מנפאל. גופאל באדו שרסת'ה מהסוכנות הממשלתית לתיאום הטיולים בנפאל עדכן כי 40 מטיילים ומקומיים כבר חולצו מבין המפולת ו-15 מטיילים כבר מקבלים טיפול בבית החולים בקטמנדו הבירה.
"זה אחד האסונות החמורים ביותר שאני זוכר בהרים" אמר שרסת'ה לסוכנות הידיעות AP. המסלול שבו מספר הנעדרים הגבוה ביותר הוא אחד מהטיולים המוכרים והמושכים בעולם. מדובר במסלול סיבובי שמקיף את פסגת אנאפורה - הפסגה העשירית בגובהה בעולם ואחד האזורים היפים בטיולים של הרי ההימלאיה.
דוואנדרה למיצ'אן, מושל חבל מאנאנג, שאליו מפונים תחילה מי שחולצו מאזור האסון סיפר כי "השלג קבר את המטיילים, גם את אלו שנפגעו" והעריך כי החילוץ יימשך ימים.
"אנחנו לא יודעים בוודאות כמה מטיילים עדיין על המסלול, תחת השלג העמוק, אנחנו כן יכולים להגיד שחלקם מצאו קרקע בטוחה אחרי שמזג האוויר השתפר", ציין.
שתי מטיילות קנדיות , וורג'יניה שוורץ וג'יין ואן קריקנגן דיווחו בדף פייסבוק הבינלאומי, שהועלה על ידי בני משפחות, כי הן חולצו ונמצאות עם עוד מטיילים במנאנג ועתה שוקלות כיצד להמשיך הלאה.
גבי מרקון הבריטית כתבה בדאגה בעמוד הפייסבוק: "בעלי יצא למסע סביב אנאפורה ביום שבת האחרון ומאז לא מצאתי אותו. מישהו שמע עליו? אתם יודעים על בריטים שחולצו?".
בת משפחה אמריקנית שיתפה: "אני מחפשת אחר כל מידע בנוגע לאחיין שלי, ניקולאס נפולי, הוא יצר קשר בפעם האחרונה ב-5 באוקטובר. אני מתפללת למענו למען כל ממי שנמצא שם והמשפחות".
"אחי מארק פישר ואשתו בת' מיוטה עזבו את קטמנדו ביום ראשון ליעדם, אם שמעתם או ראיתם אותם, אנא שתפו אותי", כתבה גולשת נוספת. בעוד רבים דואגים ליקיריהם, מטיילים רבים שטיילו במהלך השנים בפסגות ההימלאיה חברו לתפילות ומשתפים את חבריהם שם בעצות כיצד להתמודד עם המצב.
בחודש אפריל האחרון נהרגו 16 מטילים ומדריכים נפלים במפולות שלג. מדריכי הטיולים והמקומיים ומומחי אקלים מציינים שעליית הטמפרטורות באזור מסייעת אם לא גורמת למפולות השלגים, גם בהרי ההימלאיה.