ההתקדמות בחקירת פרשת הצוללות בישראל משפיעה גם על החלטות מעבר לים: ממשלת גרמניה, שהייתה אמורה לממן חלק מהעסקה לרכישת הצוללות וכלי השיט, דחתה את מועד החתימה על הסכם המכירה בשל החשד לשחיתות - כך פורסם הבוקר (שלישי) ב"ידיעות אחרונות". החתימה הייתה אמורה להתקיים בשבוע הבא במעמד שגריר ישראל בגרמניה יעקב הדס, אך היא נדחתה למועד לא ידוע.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
על פי הפרסום, דחיית החתימה עלולה להוביל בסופו של דבר לביטול העסקה בין המדינות. בשל החשש, טס לאחרונה מנכ"ל משרד הביטחון אודי אדם לגרמניה לפגישה עם מקבילו הגרמני כדי לקדם את העסקה.
צוללים לפרשה 3000 - העסקה והשאלות הקשות
לפני שבועיים אישרה המועצה לביטחון לאומי בגרמניה את עסקת מכירת הצוללות אך סייגה זאת בתנאי שהחקירה לא תעלה מעשי שחיתות בתהליך. אתמול פורסם לראשונה בחדשות 2 כי מיקי גנור, המתווך בין המספנה הגרמנית "טיסנקרופ" למערכת הביטחון בישראל, נמצא במגעים מתקדמים לחתימה על הסכם עד מדינה עם המשטרה. המגעים הללו ככל הנראה מעידים על כך שהעסקה אכן מושחתת.
לפי גורמים המעורים בפרטי החקירה, ההסכם עם גנור ייחתם רק אם הוא יספק שמות חדשים של חשודים שלא נחקרו עד כה ושמם לא הוזכר בפרשה. אם כן כך יקרה, המשמעות היא שהחקירה תתרחב. הגורמים הוסיפו כי נתניהו עדיין לא מוגדר כחשוד בפרשה.
על פי החשד, גנור נתן שוחד למפקד חיל הים לשעבר אליעזר (צ'ייני) מרום, והאחרון סייע לו ולמספנה הגרמנית לזכות במכרז של משרד הביטחון בשווי של מיליארד ו-200 מיליון יורו. מעצרו של גנור הוארך אתמול בארבעה ימים נוספים בהסכמה בין הצדדים וכך גם מעצרו של המשנה למועצה לביטחון לאומי לשעבר, אבריאל בר יוסף. אלוף במיל' מרום זומן אמש בבהילות להמשך חקירה בעניינו.