כשברקע מלחמת המילים בין וושינגטון לפיונגיאנג והאיומים החוזרים ונשנים של הדיקטטורה המבודדת מפני מתקפה גרעינית, צבאות ארה"ב ודרום קוריאה החלו הבוקר (שני) את סדרת התמרונים המשותפים בין המדינות.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
תרגילי "אולצ'י להגנה על החירות" שהחלו לפנות בוקר ומתקיימים מדי שנה, מבוססים בעיקרם על סימולציות ממוחשבות של קרבות מדומים מול צפון קוריאה וצפויים להימשך כ-10 ימים - עד סוף חודש אוגוסט. בפיונגיאנג כינו את התמרונים: חזרה גנרלית לפלישה "חסרת אחריות" שעשויה להצית "מלחמה גרעינית בלתי ניתנת לשליטה".
נשיא דרום קוריאה מון ג'אי-אין אמר כי התרגילים המשותפים הינם הגנתיים לחלוטין ואינם מכוונים להגביר את המתיחות עם השכנה מצפון. "אין כל כוונה להעצים את המתיחות הצבאית בחצי האי הקוריאני שכן התמרונים הללו מתקיימים מדי שנה ובעלי אופי הגנתי", אמר מון בפני שרי הקבינט שלו.
עוד הוסיף מון כי "מוטב שצפון קוריאה לא תגזים במאמצינו לשמור על השלום וכן שלא יבצעו פרובוקציות שיחרפו את המצב, תוך שהם משתמשים בתמרון כתירוץ". גם מזכיר המדינה האמריקני ג'יימס מאטיס הדגיש את האופי ההגנתי של התרגיל. "קוריאה הצפונית יודעת שהמטרה היא הגנתית, לא משנה מה היא טוענת באוזני הציבור שלהם", אמר מאטיס. "הם יודעים שזהו תרגיל שנערך מזה עשורים. השם אמנם השתנה במהלך השנים אבל מדובר באותו התרגיל".
צפון קוריאה שוב מאיימת: "לא יתחמקו מתקיפה חסרת רחמים"
רגע לפני שהחל התרגיל המשותף, פיוניאנג שוב החריפה את הטון והזהירה מפני ההשלכות הצפויות לתרגיל. "מדובר בהתנהגות חסרת אחריות שתגרור את המצב לכיוון חסר שליטה של מלחמת גרעין", אמרו בממשל בפיונגיאנג.
ההצהרה, שפורסמה בעיתון הרשמי של הממשל הצפון קוריאני, הבהיר הממשל כי הצבא יכול לפגוע במטרות אמריקניות בכל רגע נתון, וכי "לא גואם, לא הוואי ולא שטח ארה"ב יתחמקו מהמתקפה חסרת הרחמים. "הצבא הצפון קוריאני שומר על כוננות גבוהה מוכן לגמרי להתמודד עם האויב", נכתב. "ננקוט בצעדים תקיפים אם נזהה אף סימן קלוש לתוקפנות".
רק בשבוע שעבר צצו סימנים ראשונים לרגיעה אפשרית, לאחר שהנשיא האמריקני טראמפ בירך על ההחלטה של מנהיג צפון קוריאה, קים ג'ונג און, להשהות את האיום במתקפה נגד הטריטוריות האמריקניות בגואם. "האלטרנטיבה הייתה הרת אסון ובלתי מתקבלת על הדעת", צייץ הנשיא.
"קים ג'ונג און מצפון קוריאה עשה את ההחלטה הנכונה וההגיונית", ציין הנשיא את ההחלטה שהתקבלה בפיונגיאנג בשבוע שעבר. טראמפ הזהיר כי במקרה שארצות הברית הייתה מחליטה לתקוף, התוצאות היו עלולות להיות קטסטרופליות.