עשרות מיליוני גרמנים יוצאים היום (ראשון) לבחור את נציגיהם לפרלמנט ובצל החגיגה הדמוקרטית, בקהילה היהודית גובר החשש מפני עליית כוחה של מפלגת הימין הקיצוני "אלטרנטיבה לגרמניה" (AFD), שצפויה להיכנס לפרלמנט - לראשונה מאז מלחמת העולם השנייה. בשיחה עם שליח חדשות 2 לגרמניה מתריעים חברי הקהילה כי האג'נדה של המפלגה הקיצונית, שמופנית כרגע בעיקר כלפי המהגרים המוסלמים, תופנה בהמשך גם נגד היהודים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
פרשנים בגרמניה סוברים כי ייתכן שהמפלגה, שהסקרים צופים שתהיה השלישית בגדולה בפרלמנט, תזכה לאחוז גבוה יותר של תמיכה בסופו של דבר על רקע הבושה שחשים מצביעים פוטנציאליים לומר כי יצביעו עבורה. אם כך יקרה, הימין הקיצוני בגרמניה יזכה לשיעור תמיכה חסר תקדים מאז מלחמת העולם השנייה ויקבל נתח משמעותי בבית הנבחרים שעלול אפילו להובילו להנהגת האופוזיציה.
הרב שמואל סגל, שליח חב"ד בברלין, הביע דאגה מפני התחזקות הימין הקיצוני והכנסת נציגיו אל בית הנבחרים. בשיחה עם חדשות 2 Online אמר כי הוא מקווה ש"כל הכוחות השפויים בגרמניה יתאחדו כדי להפוך את המפלגה הזאת לתופעה חולפת". במקביל, 35 רבני ערים וקהילות בגרמניה קראו ליהודים במדינה לעשות כל מאמץ לצאת ולהצביע, במטרה להעלות את אחוז ההצבעה ולהחליש את המפלגות הקיצוניות.
יהודה, ישראלי המתגורר בברלין, סיפר לחדשות 2 Online כי אינו מצליח להבין את היהודים שתומכים במפלגה. "יש אנשים בקהילה היהודית שחושבים שהעובדה ש-AFD יוצאים נגד מוסלמים תעזור ליהודים, אבל ההיסטוריה מלמדת שגם היהודים נמצאים בסיכון ואסור לתת לזה לקרות".
"החשש הוא שהאג'נדה נגד מוסלמים תופנה נגד היהודים", מוסיף שליח קק"ל לגרמניה, יוהנס גואנין. "הקולות שאני שומע בקרב היהודים מביעים פחד מפני גוש ימין קיצוני בהובלת "אלטרנטיבה לגרמניה", שעלולה להיות הגדולה ביותר באופוזיציה".
ההצבעה שנפתחה הבוקר ממתקיימת באחת התקופות הסוערות במדינה בשנים האחרונות, כשברקע החשש מפני מהגרים מוסלמים מהמזרח התיכון ועלייה של 50% בתקיפות אנטישמיות מאז תחילת השנה.
התוצאות צפויות, הגרמנים יישארו בבית
על פי כל הסקרים, אנגלה מרקל, שנמצאת בתפקיד כבר 12 שנים, צפויה להיבחר לקדנציה רביעית כקנצלרית. בשבועות האחרונים הפער מיריבה, נשיא הפרלמנט האירופי לשעבר מרטין שולץ, גדל לשיעור דו ספרתי. לכן, פרשנים ופעילים פוליטיים בגרמניה סוברים שהתוצאות הצפויות של הבחירות יותירו רבים בביתם שיעדיפו שלא לצאת להצביע, ובכך יתרמו להתעצמות כוחו של הימין הקיצוני.
לכך ניתן להוסיף את העובדה שהגישה לקלפיות רבות בברלין קשה בשל מרתון שמתקיים בבירה בעיצומן של הבחירות, דבר שלא מוסיף לעידוד היציאה להצבעה.
מערכת הבחירות הנוכחית נסובה סביב סוגיית המהגרים הרבים שנכנסו למדינה בשנים האחרונות. בהוראת מרקל, בשנתיים האחרונות נכנסו והשתקעו בגרמניה יותר ממיליון מהגרים. קולות ההתנגדות למהלך הגיעו מכל עבר, גם ממפלגתה, אך היא החליטה להמשיך במדיניות זו. גם הסוגיה הביטחונית עלתה לכותרות כאשר גרמניה הפכה באחרונה ליעד טרור מבוקש.
מרקל או שולץ, על שולחן הקנצלר שייבחר יונחו סוגיות בוערות של חוסר יציבות עולמית, חוסר יציבות באיחוד האירופי וגם - חוסר יציבות בתוך גרמניה עצמה. השאלה הגדולה שעומדת בעינה ומטרידה את מנוחתם של הציבור הליברלי בגרמניה כמו גם את הקהילה היהודית היא מה יהיה הכוח של הימין הקיצוני, והאם עשרות נבחרי מפלגת "אלטרנטיבה לגרמניה" ימלאו את ספסלי בית הנבחרים לאחר פרסום תוצאות האמת.