ארה"ב ודרום קוריאה מחזקות את שיתוף הפעולה בין המדינות, על רקע המתיחות הגוברת עם צפון קוריאה. נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ונשיא דרום קוריאה מון ג'ה-אין, סיכמו על שינוי האמנה בין המדינות שהגבילה את כה את יכולות ההתחמשות של הדרום. על פי הדיווחים, טרמאפ אישר לג'ה-אין רכישת נשק מצבא ארה"ב בשווי מיליארדי דולרים. "שני המנהיגים הסכימו שדרום קוריאה צריכה לחזק את יכולות ההגנה שלה אל מול האיום הצפון קוריאני".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מדבור באמנה שהגבילה את הטווח ואת המשקל של הטילים שיכולה הייתה דרום קוריאה להחזיק. "הנשיאים אישרו את הטענה כי חשוב להטיל כמה שיותר סנקציות ולחץ על צפון קוריאה כדי שתמינע מיצרית פרובוקציות נוספות ותגיע לשולחן המשא ומתן", אמר דובר הממשל הדרום קוריאני.
ביום חמישי האחרון, יומיים אחרי שיגור הטיל הבליסטי מעל לשמי יפן, ביצע חיל האוויר האמריקני תמרונים משותפים עם חיל האוויר הדרום קוריאני בשמי חצי האי. בתרגיל השתתפו זוג מטוסי הפצצה כבדים מסוג B-1b המסוגלים לשאת נשק גרעיני, מטוסי קרב מסוג F-15 ובפעם הראשונה מעל שמי קוריאה גם מטוסי ה-F-35 החדשים והמתקדמים.
בצפון קוריאה טענו ששיגור הטיל נערך בעקבות ובתגובה לתרגילים שערכו במהלך השבוע האמריקנים והדרום קוריאנים ואיימו פעם נוספת בשיגור לעבר האי גואם. סוכנות הידיעות הרשמית של צפון קוריאה ציטטה את המנהיג העליון של המדינה המסוגרת שאמר שהצבא מתכנן ניסויים ושיגורים נוספים בקרוב.
"התרגיל האמריקני נועד להעביר מסר תקיף לצפון קוריאה אחרי השיגורים והמשך פיתוח הנשק הגרעיני", אמר גורם בכיר בצבא ארצות הברית לרשת CNN. "הפעולות מפרות האיזון מצד צפון קוריאה מאיימות על בנות בריתנו, השותפים שלנו, ועל ביטחון הפנים שלנו. אנחנו נגיב בהתאם".
"דיבורים אינם התשובה"
עוד ערכה מוקדם יותר השבוע ארצות הברית ניסוי מוצלח ביירוט טיל בליסטי לטווח בינוני מעל להוואי. גורמים בצבא ארה"ב הבהירו כי מדובר בניסוי שתוכנן זמן רב, והוא אינו קשור לירי הצפון-קוריאני. עם זאת, גם הקפידו לכנות את הניסוי "אבן דרך משמעותית". "אנו ממשיכים לעבוד על פיתוח היכולת החשובה הזו, שמגדילה את אפשרותנו להביס טילים בליסטיים בשלבים הכי מכריעים", אמר גורם בכיר. "נמשיך לפתח טכנולוגיות נגד טילים כדי להקדים כל התפתחות בליסטית מהצד השני".
מוקדם יותר השבוע שלל נשיא ארה"ב דונלד טראמפ שלל אפשרות לקיום שיחות דיפלומטיות עם צפון קוריאה. "ארה"ב דיברה עם צפון קוריאה, שסחטה ממנה כספים במשך 25 שנה, דיבורים אינם התשובה", צייץ הנשיא האמריקני בחשבון הטוויטר שלו. שר ההגנה ג'יימס מאטיס, לעומת טראמפ, הבהיר זמן קצר לאחר מכן כי "לארצות הברית יש עוד פתרונות דיפלומטיים למשבר עם צפון קוריאה".
בנוסף קראה ארה"ב לפעולה מתואמת של הקהילה הבינלאומית על מנת לגרום לצפון קוריאה להבין שהיא חייבת לשלול את תכניות הגרעין שלה. "העולם קיבל את המסר של צפון קוריאה באופן חזק וברור", אמר הנשיא. "המשטר הזה לא מסתיר את הזלזול שלו לשכנותיו, לכל החברות באו"ם ולסטנדרט המינימלי ביותר להתנהגות בינלאומית מקובלת".