נשיא ארה"ב שלל היום (רביעי) אפשרות לקיום שיחות דיפלומטיות עם צפון קוריאה. "ארה"ב דיברה עם צפון קוריאה, שסחטה ממנה כספים במשך 25 שנה, דיבורים אינם התשובה", צייץ הנשיא האמריקני בחשבון הטוויטר שלו. שר ההגנה ג'יימס מאטיס, לעומת טראמפ, הבהיר זמן קצר לאחר מכן כי "לארצות הברית יש עוד פתרונות דיפלומטיים למשבר עם צפון קוריאה".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בנוסף קראה ארה"ב לפעולה מתואמת של הקהילה הבינלאומית על מנת לגרום לצפון קוריאה להבין שהיא חייבת לשלול את תכניות הגרעין שלה. אתמול התייחס טראמפ בהודעה רשמית לניסוי הטילים שביצעה צפון קוריאה. "העולם קיבל את המסר של צפון קוריאה באופן חזק וברור", אמר הנשיא. "המשטר הזה לא מסתיר את הזלזול שלו לשכנותיו, לכל החברות באו"ם ולסטנדרט המינימלי ביותר להתנהגות בינלאומית מקובלת".
על פי דוח של שירות הקונגרס האמריקני בין השנים 1995-2008 ארה"ב סיפקה לצפון קוריאה סיוע של מעל 1.3 מיליארד דולר. מעט יותר מ-50% יועדו לסיוע במזון וכ-40% לסיוע באנרגיה. הסיוע ניתן כחלק מעסקה גרעינית שהופרה מאוחר יותר על ידי צפון קוריאה. מתחילת שנת 2009 הסיוע האמריקני פסק כמעט כליל.
ציוצו של דונלד טראמפ גרר ביקורת בקרב דמוקרטים בארה"ב, ביניהם הסנאטור כריס מרפי שצייץ בחשבון הטוויטר שלו: "זה אולי הציוץ הכי מסוכן וחסר אחריות של הנשיא, חיים של מיליונים נמצאים בסכנה - זה לא משחק". שגרירת ארה"ב באו"ם, ניקי היילי, הודיעה כי ארה"ב לא תאפשר לקוריאה הצפונית להמשיך במעשיה ה"מופקרים": "על פיונגיאנג להכיר בסכנה שהם מציבים את עצמם בה, בשעה שהעולם מתאחד כנגדם". במקביל לפרסום דבריה, שגריר רוסיה באו"ם הודיע כי מדינתו מצפה מארה"ב לקפל את המערכת להגנה בפני טילים שהציבה בדרום קוריאה ולהפסיק את כל התרגילים הצבאיים באזור.
בתיעוד השיגור שפירסמה סוכנות הידיעות הממשלתית בפיונגיאנג אושר כי הניסוי היה הפעם הראשונה בה המדינה המבודדת שיגרה טיל בליסטי לטווח בינוני. הטיל חלף גם מעל שטחה של יפן והפעיל את האזעקות ברחבי המדינה. "מדובר היה בתרגיל המדמה מלחמה אמיתית. המנהיג קים ג'ונג-און הוביל את הניסוי והיה מרוצה מאוד מביצועיו של הטיל", נמסר בהודעה הרשמית מהמדינה. "יהיו עוד שיגורים, זה היה רק הפתיח".
בתגובה לשיגור, בדרום קוריאה ערכו תרגיל הפצצות אוויריות ופרסמו תיעוד של תרגיל שיגור טילים שבוצע בשבוע שעבר. ביפן כינו את השיגור "איום חמור" וקראו להגביר את הלחץ על המשטר המבודד באמצעות דיון חירום במועצת הביטחון של האו"ם.