קמפיינים רבים ברשת, מסעות הסברה, ואף חמושים שגויסו כדי לבלום את הציידים נראים שלא עוזרים. מספר הפילים שמתים באפריקה כתוצאה מתעשיית השנהב ממשיכים לעלות מדי יום. מחקר חדש שהוצג בדרום אפריקה טוען כי כ-111,000 פילים ניצודו רק בעשור האחרון.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
המחקר הוצג במהלך דיון של הקרן הבינלאומית לשימור הטבע (IUCN) למציאת מדיניות חדשה לשמירה על היונקים הענקיים ההולכים ונעלמים. על פי הארגון, מותם של בין 30-40 אלף פילים מדי שנה גרם לצניחה של 30 אחוזים באוכלוסיית הפילים והביא את האוכלוסייה לשפל החמור ביותר במספר הפריטים מזה 25 שנים, רק בין 415 אלף ל-540 אלף פילים.
על פי המחקר, הגורם המשמעותי ביותר במותם של הפילים באפריקה הוא ציד השנהב המתגמל מאוד כלכלית. עם זאת, המחקר מציין כי הבעיה אינה טמונה רק בציידים. צמצום שטחי המחייה של הפיל האפריקני הוא גורם מרכזי גם כן.
"אנחנו מודאגים מאוד מבניה רחבת היקף שמצמצמת את מרחב המחייה של הפילים", אמר ד"ר כריס תא'ולס, אחד ממחברי הדו"ח החדש. "בעיקר סלילת כבישים במרכז ובמזרח אפריקה". ד"ר ת'אולס טוען שיש גם כמה נקודות חיוביות שצריך להצביע עליה. "מספר הפילים בדרום אפריקה, נמיביה ואוגנדה - עלה", הוא מספר. "בקניה ובבוטסואנה הקהילות מקדישות יותר שטחים וכוח עבודה למען שימור הפילים".
לא כולם שותפים לדעותיו האופטימיות יחסית של ד"ר ת'אולס. "היום כמויות גדולות יותר של שנהב חוקי עוזבות את אפריקה מבעבר", טוענת ז'ינט המלי מה- WWF - הקרן הבינלאומית למען חיות הבר. "מוכרחים לפעול ביותר נחישות נגד רשת הציידים הפלילית, כולל הייצוא של מוצרי הפילים לאסיה - רשת חוצה גבולות. אלו דברים שחייבים לטפל בהם אם אנו רוצים להבטיח את עתיד הפילים".