נבחרת ללא דגל: לצד הספורטאים מהנבחרות השונות מרחבי העולם, צפויה השנה לקחת חלק במשחקים האולימפיים בריו נבחרת אחרת ומיוחדת. בפעם הראשונה, תצעד בטקס הפתיחה משלחת הפליטים - ספורטאים שברחו ממולדתם מהמלחמות ומהרעב.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
צוות CNN הגיע למחנה האימונים האולימפי בקניה לאימון הבוקר של הנבחרת. ג'ון אנזרה, צייד ומפתח כישרונות שמאמן את נבחרת הפליטים מציין כי השמועה על כך שהם מתכוונים להתמודד באולימפיאדה - גרמה להרמת גבות בקרב רבים. "כשהגענו לכאן בהתחלה, יצאנו להתעמל עם האתלטים המובילים באצטדיון ואנשים צחקו על האתלטים", סיפר. "אמרו לי 'אלו לא אתלטים אדוני המאמן, מה אתה עושה עם האנשים האלה?'".
הפליטים המשתתפים בנבחרת, מגיעים מדרום סודן, סומליה וקונגו. זו הפעם הראשונה שקבוצה מסוג זה יוצאת לאולימפיאדה והמאמן ג'ון - אופטימי. לדבריו, כל המתחרים בנבחרת הציגו שיפור משמעותי בהישגיהם מאז החלו האימונים. "כאשר הם התחילו, הם לא רצו כמו שהם רצים עכשיו", טען.
"אנשים מזלזלים בפליטים"
אחת המתעמלות היא רוזנה (רוז) פיקה. כשהמלחמה הגיעה לכפר שלה בדרום סודן היא ברחה מהקרבות ברגל, ואחר כך במטען משאית. "אנשים מזלזלים בפליטים כאילו שהם לא אנשים כמוהם", אמרה. "עכשיו אני רואה שאולי גם הפליטים יכולים לגלות את הכישרון שלהם ולפתח אותו כמו אנשים אחרים, כך אי אפשר יהיה לזלזל בהם.
רוזנה גדלה במחנה הפליטים קאוקומה באזור מרוחק של קניה, עיר של פליטים שהגיעו מהמלחמות הישנות והחדשות בדרום סודן. "את האימונים הקשים אי אפשר להשוות לקשיים שחוויתי בחיי", אמרה. היום, היא מטפלת באחיה ואחיותיה, מתנדבת בארגון סיוע, מחנכת בבית הספר ואף משמשת כמאמנת ריצה.
הביקור בכפר האימונים התרחש ביום קריטי, בו התבשרו המתעמלים מי יהיו אלו שייזכו לצאת למשחקים האולימפיים. לשלב המיונים הגיעו 43 מתעמלים, אולם רק עשרה מהם יצאו לריו ויתמודדו על מדליה אחרי שהתמודדו עם טראומות קשות בחייהם.
בין הנבחרים גם רוזנה, שתרוץ למרחק 8,000 מטרים. "אני מאוד שמחה שנבחרתי לנסוע לברזיל", אמרה. היא הסבירה כי תרוץ למען משפחתה, למען הפליטים בקאוקומה, ועבור כל אחד מ-21 מיליון הפליטים בעולם. "זה נותן להם הזדמנות להשיג הכל", חתמה.