חרם נגד ישראל גם במשחקים הפראלימפיים? נבחרת הנשים של אלג'יריה בכדור שער לא התייצבה למשחקה המתוכנן נגד נבחרת ארה"ב במסגרת המשחקים הפראלימפיים הנערכים בימים אלה בריו - הסיבה ככל הנראה פוליטית: להחרים את משחקה הבא של הנבחרת נגד ישראל.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי הסברה, אלג'יריה הבינה שמבחינה משמעתית מוטב לה לא להופיע כבר למשחק הראשון בתחרות, ולא להחרים רק את המשחק נגד ישראל. לכן, כדי לצמצם את הפרת כללי התקנון של המשחקים, הוחלט באלג'יריה לא להתייצב לתחרות כבר מהמשחק הראשון.
נבחרת הנשים של ישראל אמורה הייתה לשחק מחר (ראשון) בלילה נגד אלג'יריה, אך האחרונה טרם הגיעה למשחקים בריו. דוברת המשלחת הישראלית לריו אמרה בשיחה עם חדשות 2 Online כי הודעה רשמית מטעם הועד האולימפי טרם נמסרה, אך לראש המשלחת נאמר כי הנבחרת האלג'ירית לא הגיעה "עקב בעיות טכניות בטיסות המשלחת האלג'יראית".
ייתכן וההחלטה שלא להופיע למשחק נגד ארה"ב התקבלה על סמך תקנון המשחקים האולימפיים, האוסר להחרים משחק ספציפי ולכן העדיפה אלג'יריה להחרים גם את המשחק נגד ארה"ב. הנבחרת הישראלית הודיעה כי תופיע למשחק כמתוכנן ותמתין לנבחרת מאלג'יריה.
"חבל שפוליטיקה נכנסת גם לספורט הנכים"
יו"ר הועד הפראלימפי הישראלי דני בן אבו הגיב לדברים: "ברגע שנבחרת נכנסת לאיצטדיון עם דגל המדינה שלה היא מחויבת להופיע מול כל מדינה. אין לה זכות להחליט מול מי היא מתחרה זהו עקרון הספורט! חבל מאוד שפוליטיקה נכנסת גם לספורט הנכים".
בתקרית פוליטית קודמת שארעה במשחקים האולימפיים בריו, הג'ודוקא המצרי איסלאם אל-שהאבי, סירב ללחוץ לג'ודוקא הישראלי אורי ששון. אל-שהאבי ננזף בחומרה על ידי הוועד האולימפי, ולאחר מכן נשלח חזרה למצרים מולדתו. הוועד מסר אז כי התנהגותו של המצרי"מנוגדת לחוקי המשחק ההוגן ולרוח הידידות שמגולמת בערכים האולימפיים".
בתקרית אחרת שאירעה עוד לפני פתיחת המשחקים האולימפיים בריו, סירבה המשלחת הלבנונית לנסוע עם המשלחת הישראלית לאחר ששובצו לנסוע באותו האוטובוס. בפוסט שפרסם אז מאמן השיט הישראלי אודי גל, הוא סיפר על התקרית: חברי המשלחת הישראלית שובצו יחד לאותו אוטובוס עם המשלחת הלבנונית, אולם הלבנונים סירבו לנסוע יחד עם הישראלים. לפי גל, הלבנונים ביקשו לסגור את דלת האוטובוס והמארגנים ניסו לפזר את חברי המשלחת הישראלית בין אוטובוסים שונים כדי להימנע מנסיעה משותפת.