על רקע הדיווחים על מתיחות בין המדינות, שוחח הערב (שלישי) נשיא ארה"ב ברק אובמה עם נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן בטלפון. השניים דנו בדרישתה של אנקרה להסגיר את המנהיג הגולה פתהוללה גולן, אך על רקע הדיווחים על טיהורים של מתנגדי ממשל, הפציר אובמה בארדואן להקפיד על הערכים הדמוקרטיים בטורקיה.
לעדכונים נוספים ושליחתח הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
גולן עצמו הכחיש הערב מעורבות בניסיון ההפיכה- כך נמסר מקבוצת גולים המקורבת אליו. טורקיה הגישה בימים האחרונים מסמכים ומידע על גולן, שלטענת הממשל באנקרה עמד מאחורי ניסיון ההפיכה הכושל בסוף השבוע האחרון.
דובר הבית הלבן ג'וש ארנסט דיווח כי על ארה"ב לקבל בקשת הסגרה רשמית ומסודרת וכשתוגש בקשה שכזו, היא תיבחן בתנאים המתאימים. בכירים אמריקנים הוסיפו כי על טורקיה יהיה להציג ראיות על מעורבותו של גולן בניסיון ההפיכה.
במקביל, הציע הנשיא אובמה למקבילו הטורקי סיוע בחקירת המרד והפציר בארדואן להמשיך בהתאם לעקרונות הדמוקרטיה של החוקה הטורקית. "יש לדבוק בעקרונות הדמוקרטיה במהלך החקירה", אמר אובמה.
מחלקת המדינה האמריקנית הבהיר כי היא עודנה בהליכים לבחינת המסמכים שהציגה טורקיה וטרם ניתן להתייחס אליהם כבקשת הסגרה רשמית. גם אם תתקבל בקשת ההסגרה מבחינה חוקית, יהיה צורך באישורו של מזכיר המדינה קרי, שיכול לשקול נסיבות נוספות מלבד החוק היבש, דוגמת נסיבות הומניטריות.
ראש הממשלה הטורקי בינאלי ילדרים התייחס גם הוא למגעים עם ארה"ב וציין כי "טורקיה הגישה לארצות הברית ארבעה מסמכים הדורשים את הסגרתו של 'מנהיג הטרוריסטים'". גולן, שבחר לגלות בפנסילביה מאז 1990, נהנה בינתיים מהגנת הממשל האמריקני. סרוב של ארצות הברית לבקשת ההסגרה עשוי לעורר משבר דיפלומטי בין שתי חברות ברית נאט"ו. גולן בעצמו מכחיש את ההאשמות מצד משטרו של ארדואן.