טורקיה, צבא, אזרח (צילום: רויטרס)
מנסים להרגיע אך ממשיכים בטיהורים | צילום: רויטרס

שלושה ימים חלפו מניסיון ההפיכה הצבאית בטורקיה והבוקר (שני) מבהירים גורמים באנקרה כי אין סכנה לחידוש המרד. למרות המסרים המרגיעים, ממשיך הממשל לצוד מתנגדי ממשל שלקחו חלק בהפיכה וטרם נאסרו. כמו כן על פי הדיווחים כ-8,000 שוטרים הודחו מתפקידם בשל חשדות למעורבות במרד.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

על פי הדיווחים, נעצרו עד כה יותר מ-3,000 קציני צבא וחיילים על חלקם בניסיון ההפיכה הכושל, ומספר דומה של שופטים הודחו מתפקידם. החיפושים אחר גורמים נוספים שהיו מעורבים במרד מתפרשים על פני ערים וכפרים ברחבי המדינה.

ארדואן (צילום: רויטרס, חדשות)
מאיים לחדש את עונש המוות. ארדואן | צילום: רויטרס, חדשות

"הצבא ספג מכה קשה בתחום הארגוני בשל האירועים, אך הוא עדיין מתפקד ומתאם את פעולותיו עם סוכנויות המודיעין וגורמי הממשל", אמר גורם בכיר והוסיף כי מספר בכירים לשעבר בצבא נמלטו מהמדינה מחשש כי יעצרו.

במקביל, נשמעים בעולם קולות החוששים מהצעדים שעלול לנקוט הממשל בטורקיה בתגובה לניסיון ההפיכה. על רקע דבריו של הנשיא ארדואן כי בכוונתו לנסות ולקדם את אישור הוצאתם להורג של מתנגדי הממשל, הזהירה שרת החוץ של האיחוד האירופי פדריקה מוגריני מפני הפרות של החוק. "אנו היינו הראשונים במהלך אותו הלילה להגיד כי יש להגן על מוסדות המדינה הנבחרים", אמרה מוגריני.

מוגריני. ארכיון (צילום: רויטרס)
"אסור לפגוע בשלטון החוק". מוגריני | צילום: רויטרס



"אנו גם אלו שאומרים היום כי יש להגן על שלטון החוק במדינה", הוסיפה. "אין כל תירוץ לנקוט בצעדים שמרחקים את טורקיה משלטון החוק". גם באוסטריה מיהרו לגנות את הרעיון של חידוש עונשי המוות. "הרעיון יהיה לגמרי לא מקובל", אמר שר החוץ האוסטרי. "אסור שיהיו טיהורים או סנקציות פליליות שהן לא במסגרת החוק והצדק".