פלוטו (צילום: נאסא)
"מכרה זהב מדעי" | צילום: נאסא

תצלומי התקריב האחרונים ששלחה הגשושית של נאס"א "ניו הורייזונס" מכוכב הלכת המרוחק פלוטו, השאירו גם את אחרוני המדענים פעורי פה: לא רק הנוף המרהיב של הרי הקרח וערפילי החנקן הקפוא הדהימו את החוקרים - אלא העובדה ששטח ההרים הקפואים אפילו נראה מוכר.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

התמונות שצולמו לפני כחודש, מציעות מבט פנורמי ייחודי של יותר מ-1,250 קילומטרים לרוחב משלב צילום אלכסוני ותאורה אחורית של השמש, המדגיש את הנוף הייחודי והמגוון של הכוכב. "התמונות ממש גורמות להרגיש כאילו נמצאים שם", אמר אחד ממנהלי הפרויקט אלן שטרן. "מלבד זו, התצלומים הם מכרה זהב מדעי המאפשר לגלות פרטים חדשים אודות האטמוספירה של הכוכב, המישורים, ההרים והקרחונים שלו.

פרטים חדשים אודות הכוכב (צילום: נאסא)
פרטים חדשים אודות הכוכב | צילום: נאסא
הכוכב שנחשף לראשונה. פלוטו (צילום: נאסא)
צילום: נאסא
678073
צילום:



בזכות התאורה האחורית של השמש והרזולוציה הגבוהה של הצילום, ניתן לראות יותר מ-12 שכבות של אובך המשתרעות מעל פני השטח. בנוסף התמונה מראה ערפל המואר על ידי השמש השוקעת כנגד הצד האפל של פלוטו.

לדברי וויל גראנדי, אחד החוקרים, בנוסף להיותן של התמונות יפות במיוחד, הערפל הנמוך נותן אינדיקציה לתנאי מזג האוויר המשתנים מדי יום על הכוכב. בשילוב עם התמונות שכבר נשלחו בעבר בנאס"א מצליחים להצביע על מחזור חיים הדומה לזה המתקיים על כדור הארץ, שאליו מתווספים קרחונים אקזוטיים וחנקן במקום מים זורמים.